Slovenija
4162 ogledov

O Tini: Ponosen sem na to, da imam ob sebi človeka, ki mi zna dati kakšen nasvet

Robert Golob
1/2
Profimedia
Predsednik vlade o svoji aktivnosti na instagramu, stavkovnem valu, migrantski krizi in pričakovanji na evropskih volitvah.

Predsednik vlade Robert Golob je v oddaji 24urZvečer pojasnjeval, zakaj se je odločil nasloviti dezinformacije o domnevnem odhodu v Bruselj na komisarsko mesto tudi z objavo posnetka na Instagramu. "Živimo v svetu, ko določene ciljne publike gledajo poročila, druge pa spremljajo družbena omrežja," je povedal. S tem je želel doseči vse ciljne publike. Kot je poudaril, želi biti z novo komunikacijsko strategijo jasen in takoj zanikati dezinformacije na vseh mogočih kanalih. 

Poudaril je, da podobne posnetke na družbenih omrežjih objavljata tako francoski predsednik Emmanuel Macron kot tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Sam obema sledi na Instagramu. Na vprašanje, ali je sledil tudi napotkom vplivnice Samante Cimerman, je odgovoril, da omenjene vplivnice ne spremlja, se pa je z njo enkrat srečal. Poudaril je tudi, da je imel profil na Instagramu še pred vstopom v politiko in že takrat komunicidal preko njega. 

Na vprašanje, ali se po nasvete zateka tudi k svoji partnerki Tini Gaber, je odgovoril: "Ponosen sem na to, da imam ob sebi človeka, ki mi zna dati tudi kakšen nasvet, ki ga lahko uporabim. Vendar pa to nima veze s politiko. To ima vezo z normalnim življenjem." O posnetku, ki je zaokrožil v javnosti in na katerem se je Gaber pripeljala na vlado, pa je dejal, da mu je prinesla obleko, ker se je odpravljal na službeno pot. "Nato pa se je iz tega naredil nek politični vpliv. To je tipičen primer širjenja izmišljotin," je povedal za 24urZvečer.

Tina Gaber | Avtor: Instagram Instagram

Krivice bodo odpravljenje januarja 2025

Vlada se sooča s stavkovnim valom. Golob je poudaril, da je bila plačna reforma pripravljena že lani poleti, a so se potem zgodile poplave. Plačna reforma pomeni 1,3 milijarde dodatnih stroškov za javno blagajno, zato so jo prestavili do leta 2025. Večina sindikatov je po njegovih besedah to razumela. Če bi pogoje spremenili za en sindikat, pa bi seveda bili soočeni z novim stavkovnim valom. 

Prepričan je, da bodo z januarjem 2025 odpravljene krivice in bo rešeno tudi vprašanje najslabše plačanih. Sindikatom sporoča, da bo rezultat enak, ne glede na to, ali stavkajo ali ne. "Drugega ne morem narediti. Lahko pa naredim to, da pospešujemo pogajanja o celotni plačni reformi. Prepričan sem, da ko bomo na krovnem nivoju dosegli cilj, bo tudi stavkovni val sam ugasnil," je dejal. 

 

"Najslabše bi bilo, da bi se nam prosto sprehajali po Sloveniji"

Golob je dejal, da število migrantov izrazito narašča, razmere v svetu pa ne kažejo na to, da bi se to v kratkem izboljšalo. Zato so želeli najti dve lokaciji ob migrantskih tokovih, kjer bi lahko postavili začasni azilni center, da migranti "ne vandrajo po slovenskih gozdovih in s tem vznemirjajo ljudi". Izbrani lokaciji sta v lasti države, po njegovem razumevanju pa v bližini ni prebivalcev. "Najslabše, kar bi se nam lahko zgodilo, je, da bi se nam migranti sami prosto sprehajali po Sloveniji, namesto, da zanje poskrbi država," je poudaril. Če bodo te lokacije potrebne, bo to poleti, do takrat pa je dovolj časa, da se opravijo vsi potrebni pogovori, je prepričan. 

Prepričan v dober rezultat

Premier Golob je prepričan, da se bodo v letu 2025, ko bodo vidni učinki njihovega dela, obrnili tudi rezultati javnomnenjskih raziskav, ki mu zdaj ne kažejo najbolje. Njegova stranka drži vodilno vlogo na levi sredini, je prepričan, in pričakuje, da bodo tudi na evropskih volitvah dosegli lep rezultat. Kdo bo nosilec stranke na prihajajočih volitvah še ni znano. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 33
  • jezero 07:03 16.marec 2024.

    Koga si bo ta Tinca izbrala, ko Golob ne bo več predsednik vlade?

  • slopubec 05:17 16.marec 2024.

    Kdor visoko leta nizko pade.

  • sandi76 20:47 15.marec 2024.

    Se strinjam, da je fino kdaj dobiti kakšen nasvet, ampak to, kar se dogaja z Golobom (svetuje in nasvete mu daje Tinca, posluša nevladnike, po novem internetne vplivnice , itd. človek se vpraša, li je Golob sploh še zmožen z ...prikaži več lastno sposobnostjo narediti kakšne pravilne poteze !!