Slovenija
3 ogledov

O vzrokih za bombo pa nič

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Vegrad. Ni znano, ali bo to, kar je posnela varnostna kamera, zadostovalo za identiteto storilca.

Velenje. “To res ni način, je pa posledica. Vendar se žal nihče ne ukvarja z vzroki. Torej kaj je nekoga privedlo, da je storil, kar pač je,” sredino odkritje bombe na kljuki vhodnih vrat v Vegradovo upravno stavbo komentira sindikalist Srečko Čater. “Če bi nekdo prijel za kljuko, bi bombo zagotovo razneslo,” trdijo poznavalci, medtem ko kriminalisti in policisti zaradi interesa preiskave molčijo. Tako nam ni uspelo izvedeti niti, ali bo to, kar je posnela varnostna kamera, zadostovalo za identiteto storilca.

O odpravnini ni besede
Hilda Tovšak in delavci čakajo na poplačilo zaostalih plač. Čeprav je odstopila z vrha Vegrada, nihče ne ve, kakšna sta njen trenutni status in vloga v podjetju. “Z dnem, ko je odstopila z mesta glavne direktorice, je prenehala veljati tudi njena individualna pogodba. Podrobnosti pogodbe ne morem razkrivati, lahko pa povem, da v njej ni nič o kakršnikoli odpravnini,” je za Žurnal24 zatrdil Klemen Boštjančič, predsednik nadzornega sveta Vegrada v odstopu. O odpravnini na zadnji seji niso govorili. “Ne pričakujem, da bo o tem govorila nova uprava,” je dodal Boštjančič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.