Slovenija
25 ogledov

O zaprtju mostu zahtevajo sejo

Most čez Krko Jerca Božič Kranjec
Brez vednosti občinskega sveta. Signalizacijo o zapori zmetali v Krko.

Župan Franc Hudoklin in občinska uprava odločata o stvareh, ki so v izključni pristojnosti občinskega sveta Občine Šentjernej, je prepričana skupina šestih opozicijskih svetnikov, ki zaradi usode mostu čez Krko zahteva sklic izredne seje. Leseni most je bil do nedavnega kulturni spomenik, novi pa naj bi bil betonski.

Zaradi nevzdrževanja

V teh dneh je na občino že prišlo kulturnovarstveno soglasje ministrstva za kulturo za odstranitev mostu. Most ni bil redno in ustrezno vzdrževan, zato je lesen material dotrajal, ugotavljajo na zavodu za varstvo kulturne dediščine. “Za redno in pravočasno vzdrževanje mostu pa bi morala poskrbeti občina,” dodajo svetniki s prvopodpisanim za sklic Darkom Homanom. Omenjeni svetniki zahtevajo tudi, naj občina zagotovi alternativni prehod Krke, na primer s pontonskim mostom.

Protestno nad zaporo

Na podlagi odločbe inšpektorja so prejšnji petek postavili signalizacijo o zapori mostu, ki pa se je po nekaj dneh znašla v Krki. “Dejanje obsojamo kot nerazumno, saj je povzročilo veliko nevarnost za udeležence v prometu, neznanci pa so povzročili tudi precejšnjo škodo," sporočajo z Občine Šentjernej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.