Slovenija
619 ogledov

Ob denar in svobodo

Na čudne posle Alexa Onassisa smo večkrat opozorili že lani. Žurnal24 main
Alex Onassis. K njemu so šli po svoj denar in končali v priporu.

Dolgovi. Včeraj so na zatožno klop sedli vlagatelji, ki so svoj denar zaupali Alexu Onassisu. Izsiljevanja so osumljeni Štefan Lopert, Mirjana Lopert, Romeo Horvat in Boris Kralj.

Onassis prek spleta prodaja trgovalni sistem za ustvarjanje od 20- do 50-odstotne mesečne donosnosti, kar je po mnenju strokovnjakov prevara. O tem smo pisali že decembra lani.

Hoteli le svoj denar
Izsiljevanja gospoda Onassisa ni bilo, trdi eden od obdolženih, ki ni želel biti imenovan. "Želeli smo le, da nam vrne denar, ki smo mu ga dali v upravljanje," je povedal in dodal, da mu niso grozili, pa tudi fizično naj ne bi obračunali z njim.

Osmoljeni vlagatelji naj bi Alexa Onassisa večkrat prosili, naj jim vrne vsaj vloženi denar, a tega ni storil. Ko so njegovi tako poslovni kot zasebni partnerici Jerneji Onassis dejali, da bodo podali kazensko ovadbo oziroma da bodo tožili, jih je prosila, naj tega ne storijo. Na račun jim je nakazala deset tisoč evrov in obljubila, da bo preostanek dolga vrnila po delih, kar pa se ni zgodilo. Prav zaradi vrnjenega dela dolga naj bi Onassis policijo prepričal, da so ga izsiljevali, trdi eden od vpletenih. Tako jih je policija oktobra lani nekaj priprla.

Pet mesecev pripora

"Dolguje mi 180 tisočakov"
Izpoved. Svojo zgodbo nam je zaupala še ena Onassisova stranka. Pravi, da je oškodovana za 180 tisoč evrov. Denar mu je dajala na roke, brez pogodbe, premamile pa so jo obljubljene visoke obresti. Z Onassisom so bili tudi dobri prijatelji. "Sprva je izplačeval visoke obresti in me prepričeval, naj vložim še več," pravi stranka. Tako je tudi storila, obresti pa so nehale prihajati. Onassis je bil vse manjkrat dosegljiv po telefonu, na koncu pa se je menda celo pretvarjal, da se ne poznajo. Stranka ni tožila niti vložila kazenske ovadbe, a jo verjetno še bo.

Na obravnavo so v priporu čakali tudi več kot 150 dni. Prva je bila 7. aprila. Takrat je sodišče enemu od obdolženih določilo namesto pripora v zavodu hišni pripor, včeraj pa so tako določili še za enega, je povedal sogovornik.
"Danes sta bila zaslišana Alex in Jernejka Onassis," je včeraj povedal odvetnik Sašo Petek in dodal, da bodo druge priče lahko spregovorile na naslednji obravnavi. Več o primeru ni želel razkriti, podobno kratek pa je bil tudi odvetnik Franci Šošterič, ki obravnave ni želel komentirati. Nekateri oškodovanci so zoper Alexa Onassisa napovedali tudi civilne tožbe, kazenske ovadbe pa so že podali, trdijo.

Onassis se ne oglaša
Vse navedene informacije smo želeli preveriti tudi pri Alexu Onassisu, a se na klice ni odzival. Uspelo nam je priklicati Jernejko Onassis, menda njegovo nekdanjo ženo in tesno sodelavko, ki pa nas je hitro odslovila: "Pokličite njega. Nič ne morem reči. Hvala."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.