Slovenija
31 ogledov

Ob dvorih še dva stolpiča

Jama ob Celovških dvorih, kjer naj bi zraslo 300 stanovanj Anže Petkovšek
Spremembe. Jelinčič bi na Letališki cesti gradil letalski muzej, bar in knjižnico.

Velenjsko podjetje Domino inženiring želi v luknji ob Celovških dvorih zgraditi dva stolpiča s stanovanji od 2. do 21. nadstropja, v pritličju in prvem nadstropju pa trgovino in vrtec. Na Mestni občini Ljubljana (MOL) to pobudo podpirajo, ker gre za “zgoščevanje poselitve ob vpadnicah” in ker je “območje dobro dostopno z javnim potniškim prometom, je gradnja novega stanovanjskega kompleksa primerna.”

To je le ena od 325 pobud za spremembo izvedbenega dela občinskega prostorskega načrta (OPN), ki jih bodo mestni svetniki obravnavali na seji 23. aprila.

Da za stanovanja in garaže

Zmago Jelinčič Plemeniti želi zeleno luč za gradnjo letalskega muzeja, bara in knjižnice. Rdečo so na MOL že prižgali Jožetu Anderliču iz Kranjske investicijske družbe, ki je želel skrčiti zelene površine ob Kolizeju, hkrati pa so ugodili njegovi želji, da je odmik podzemnih etaž od sosednjih parcel manj kot tri metre, za to pa ne potrebuje soglasja lastnikov teh parcel.

Pobuda Ljubljanskega potniškega prometa, da ohrani remizo v Šiški in nadzida objekt za tehnične preglede, čeprav so v javnem podjetju razmišljali, da bi remizo preselili na Brnčičevo cesto ali v Zalog. Med pobudami, ki so jih na MOL označili kot sprejemljive, je tudi več stanovanjskih sosesk v Murglah, na Brdu, Brodu in za Bežigradom ter garažne hiše za Bežigradom, v Mostah in Kosezah.

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:44 11.april 2012.

    Vse to si lahko zgradi na svojem dvorišču in to iz svojega denarja??Ker tko navija za letalski muzej se mi zdi,da ma kup eksponatov za prodat,da bo še mal pokradu državo?

  • Bozidar.Frelih 08:30 11.april 2012.

    Zmago Jelinčič Plemeniti želi zeleno luč za gradnjo letalskega muzeja, bara in knjižnice.Hahaha! A zato ne vrne knjig v parlament. Bo imel lastno knjižnico ...