Slovenija
26 ogledov

Ob nežni glasbi raje dajo cifro

Tudi moški niso imuni na nežno glasbo. Pretekle raziskave so ugotovile, da moški Žurnal24 main
Francoski psihologi so ugotovili, da ženske veliko raje dajo svojo telefonsko številko neznancu, če se v ozadju predvaja romantična glasba.

V preizkusu, ki so ga opravili francoski psihologi, so ugotavljali, koliko telefonskih številk in zmenkov za pijačo lahko“povprečen“ fant zbere, piše Daily Telegraph. Psihologi so izbrali 87 naključnih deklet, starih med 18 in 20 let.

Pod pretvezo, da sodelujejo v tržni raziskavi, so dekleta najprej pet minut čakala v čakalnici, kjer se je vrtela bodisi romantična, bodisi nevtralna skladba. Nato so začele s tržno raziskavo, kjer so z 20-letnim fantom razpravljale o razliki med dvema vrstama piškotov.

Ob koncu pogovora, je 20-letnik, ki se je dekletom predstavilo kot Antoine, uporabil vedno en in isti nagovor v stilu: „Kot veš je moje ime Antoine. Mislim, da si zelo prijetna in me je zanimalo, če bi mi dala svojo telefonsko številko. Kasneje te bom poklical in greva lahko prihodnji teden na pijačo.

Psihologi so ugotovili, da je Antoine dobil številko le v 27,9 odstotkih primerov, če se je v ozadju vrtela nevtralna skladba in v kar 52,2 odstotka primerov, če se je iz ozadja slišala romantična pesem. Raziskava tako potrjuje, da je izbor glasbe pri dvorjenju pomemben, po besedah avtorjev, pa so izsledki zanimivi tudi za tiste, ki se ukvarjajo z vplivom glasbe iz ozadja na posameznikovo obnašanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.