Slovenija
13 ogledov

Ob novem letu skoraj 25 mio. sporočil

Za posamezno dohodno sporočilo v omenjenem SMS klubu so potrošniki odšteli 2,49 Žurnal24 main
Uporabniki Simobila in Tušmobila so na silvestrovo in prvega januarja poslali več kot 10 milijonov kratkih sporočil SMS, Mobitelovi uporabniki pa 14,3 milijona sporočil MMS in SMS. V zadnji uri lanskega leta 2011 je bilo poslanih več kot milijon sporočil.

Samo v mesecu decembru so po podatkih Simobila njihovi uporabniki poslali 66 milijonov sporočil (v celem letu 660 milijonov), od tega ob božiču 5,3 milijona, kar je 11 odstotkov več kot leta 2010.

Ob novem letu (31. 12. 2011 in 1. 1. 2012) pa je bilo poslanih več kot osem milijonov sporočil oziroma šest odstotkov več kot leta 2010, so za zurnal24.si povedali v SiMobilu. Njihovi uporabniki so v lanskem letu poslali tudi 13,8 milijona sporočil MMS, kar je za 44 odstotkov več kot leta 2010.

V SiMobilu so ob tem še dejali, da je kljub izjemnemu povečanju posredovanih sporočil in klicev ob prehodu v novo leto njihovo omrežje delovalo stabilno.

Mobitel: poslanih 14,3 mio. sporočil

Mobitelovi uporabniki so ob prehodu v novo leto poslali 14,3 milijona sporočil (SMS in MMS) oziroma skoraj enako kot na prehodu iz leta 2010/2011. Od tega so uporabniki poslali 537 tisoč MMS sporočil. Samo v zadnji uri lanskega leta je bilo poslanih več kot milijon kratkih sporočil.

V celotnem lanskem letu je bilo prek Mobitelovega omrežja poslanih za skupaj 156 milijonov sporočil, kar je za 12 milijonov več kot v letu 2010, so za zurnal24.si povedali v Telekomu Slovenije.

Tušmobil: porast poslanih sporočil

Uporabniki Tušmobila pa so ob prehodu v novo leto poslali skoraj 2,5 milijona SMS-sporočil, kar je za več kot petino več kot lani in za 15 odstotkov več MMS-sporočil, so za zurnal24.si povedali v omenjenem mobilnem operaterju. Izjemno povečanje poslanih sporočil SMS in MMS opažajo tudi na letni ravni.

"Ob prehodu iz starega v novo leto smo v primerjavi s prejšnjim letom zabeležili tudi velik porast opravljenih telefonskih klicev. V najbolj obremenjenih terminih nismo zaznali nobenih posebnosti v delovanju našega omrežja," so še povedali na Tušmobilu.

Komentarjev 2
  • Votko 10:39 04.januar 2012.

    Uauuu, ljudje so čist odbiti. No, saj sem tudi sam. Pošiljau sem sporočila skoraj celo noč, na koncu sem pozabil koliko mmsov sem poslau ampak mislim, da jih je bilo kar nekaj. Z tušmobilovim omrežjem je blo tud vse ok, ...prikaži več v MBju ni bilo težav. Ker lansko leto na Simobilu se mi je vse sesuvalo in sploh nisem mogel dobiti linije.

  • Rastok 08:49 04.januar 2012.

    Uf, tale cifra je pa kar neverjetna. Si nisem mogel niti predstavljat da se lahko pošlje toliko SMS/MMS-ov. Letos zares ni bilo nobenih problemov s komunikacijo. Jaz sem bil v centru LJ in sem se točno ob prehodu novega leta ...prikaži več pogovarjal in ni bilo nobenih problemov. Tušmobilovo omrežje je res delovalo brezhibno, so pa tela voščila z MMS-i prava zabava, jaz sem jih poslal zagotovo tam okrog 50 komadov.