Slovenija
30 ogledov

Ob polnoči ne bo ognjemeta

Ognjemet v Mariboru. Bralec Žurnala24
Mariborskega neba ob polnoči ne bo razsvetlil ognjemet.

V Mariboru bo silvestrovanje potekalo na Trgu Leona Štuklja.

Med 22. in 5. uro zjutraj bodo nastopili Jebe'la cesta, Edvin Fliser, Tabu in Show band Klobuk. Povezovalec programa bo Andrej Okreša.

Letos v mestu ob Dravi opolnoči neba ne bo razsvetlil ognjemet, prav tako pa ne bo govornika s političnega podija. Sekunde do novega leta bodo odštevali vsi nastopajoči in obiskovalci. Nato pa bo Edvin Fliser skupaj s skupino Show band Klobuk zapel Silvestrski poljub. "V novo leto bomo zakorakali s petjem in druženjem ter dobrimi in iskrenimi mislimi. Ognjemeta pa ne bo iz okoljsko varstvenih vidikov in varčevanja s proračunskimi sredstvi. Če bo od predvidenega proračuna za praznovanje ostalo kaj denarja, pa ga bomo podarili v dobrodelne namene," pojasnjuje Janja Viher, direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje.

Tudi v drugih mestih se silvestrovanja začenjajo ob 22. uri. V Celju bo potekala zabava na Trgu celjskih knezov s skupino Mambo Kings.

Na Koroškem bo silvestrovanje v Ravnah na Koroškem s skupino Johnny and Tex band, ob polnoči bo ognjemet. V Slovenj Gradcu pa bodo z glasbo v 2013 popeljali Folk idoli in pevka Sara Kobold. V Murski Soboti bosta nastopili skupini Plamen in Jean Bačić Quartet.

Komentarjev 3
  • privat 09:42 03.januar 2013.

    kam so ta maribor pripeljali fašisti??? Še za par petard nimajo?? Halo parlament??? Vlada??

  • Janja Mirtič 12:06 31.december 2012.

    Ne bo koga ali česa? (rodilnik) - ne bo ognjemeta?

  • nanisimi 11:49 31.december 2012.

    http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=Opolno%C4%8Di&hs=1