Slovenija
2 ogledov

Ob prazniku na gradbiščih tisoč delavcev

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Janković napoveduje, da bo odprtje garažne hiše pod Kongresnim trgom oktobra prihodnje leto.

V soboto se je ljubljanski župan Zoran Janković sprehodil po enajstih gradbiščih, ki so trenutno odprta v Ljubljani in pri katerih se gradnja ali obnova financira tudi iz mestnega denarja. "Vse skupaj je bilo na gradbiščih v Ljubljani, kolikor sem naštel, nekaj manj kot tisoč ljudi," je poudaril župan.

Pohvalil je delavce v Kinu Šiška, kjer z deli zaključujejo. V Stožicah je bilo na gradbišču stadiona tristo ljudi, jutri pa bodo postavili prvi zid iz opeke. Tudi v Severnem parku in v podhodu pod Vilharjevo cesto so delavci delali dobro, župan pa je najbolj zadovoljen z deli v predoru pod gradom, kjer so v petih dneh delavci uspeli odstraniti vso betonsko oblogo; delajo namreč 24 ur na dan.

Dve zaprti delovišči

Tudi na Kopitarjevi ulici dela potekajo dobro, prihodnji teden bodo pričeli z asfaltiranjem, cesta pa bo odprta že pred napovedanim rokom, torej pred septembrom. Prav tako tečejo dela na Ciril-Metodovem trgu in na Bregu, kjer bodo del med vodnjakom in Zoisovo ulico že odprli, celoten Breg s stopnicami in vodnjakom pa bi naj odprli do konca septembra.

Tudi na Peruzzijevi ulici so delavci delali kljub prazniku, na Tržaški pa ne, kar je župan, tako kot tudi delavce s Koseškega bajerja, pograjal. Zaradi praznika jih namreč na gradbišču ni bilo.

Še več gradbišč na vidiku
Že 21. avgusta bodo vpeljali v delo SCT za gradnjo povezovalne ceste med Roško in Njegoševo, gradbeno dovoljenje za rušenje dela stavbe v Cukrarni Mestna občina Ljubljana že ima.

V petek pa je MOL podpisala še manjkajočo pogodbo z Agencijo RS za okolje, takoj nato so vložili dopolnjeno vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za Mesarski most. "Tako zdaj nestrpno čakamo dve gradbeni dovoljenji, za Mesarski most in za most Roška Njegoševa," je še poudaril župan.

Mesto pa je uspelo pridobiti že celotno gradbeno dovoljenje za gradnjo garažne hiše pod Kongresnim trgom. Župan je tako odprtje hiše napovedal za oktober prihodnje leto. Ne boji se, da bi se gradnja zaradi arheoloških izkopavanj zavlekla, saj pri njih po njegovem mnenju sodeluje dovolj veliko število ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.