Slovenija
23 ogledov

Ob prenovi kuhinje lahko zamiki pri hrani

V ljubljanskem UKC ne spoštujejo predpisov za preprečevanje širjenja prašičje gr Žurnal24 main
Naslednjih šest mesecev lahko zaradi prenove glavne kuhinje v UKC Ljubljana pride do zamikov pri času razdaljevanju hrane.

Jutri se bo namreč začela obnova 39 let stare glavne kuhinje v največji slovenski bolnišnici. "Ne samo da kuhinja ni več dobro projektirana, moderna in lepa, je tudi zastarela in ne ustreza sodobnim strandardom," je o nujnosti obnove povedala vodja Službe bolniške prehrane in dietoterapije Mojca Blatnik.

Najprej bo prenova potekala v centralni pomivalnici, od predvidoma konca septembra 2011 pa bo centralna kuhinja popolnoma zaprta, so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKCL). V tem času bo tako dejavnost priprave hrane za bolnike preseljena na različne lokacije – v staro in novo Pediatrično kliniko in Bolnišnico Petra Držaja.

"Zaradi izjemno zahtevnega organizacijsko-logističnega projekta pri zagotavljanju varne hrane za bolnike bomo prilagodili jedilnike, omejili pestrost dodatkov k obroku, na trenutke pa bo lahko prihajalo do zamikov pri času razdeljevanju hrane," sporočajo iz UKCL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.