Slovenija
60 ogledov

Ob prvem novembru poseben prometni režim

dan mrtvih
1/8
Anže Petkovšek
Po državi potekaje številne žalne slovesnosti in polaganja vencev. V okolici večjih pokopališč zaradi množičnega obiska velja poseben prometni režim.

Najvišji predstavniki države se bodo ob današnjem dnevu spomina na mrtve poklonili padlim v prvi in drugi svetovni vojni ter vojni za Slovenijo in žrtvam povojnih pobojev.

Predsednik republike Borut Pahor bo na ljubljanskih Žalah položil vence k pomniku padlim v vojni za Slovenijo '91, spomeniku padlim in umrlim v boju proti okupatorjem Slovenije 1941-1945, lipi sprave in h kostnici žrtev iz prve svetovne vojne.

Spremljali ga bodo predsednik državnega zbora Milan Brglez, premier Miro Cerar, predsednik državnega sveta Mitja Bervar, načelnik generalštaba Slovenske vojske Andrej Osterman in generalni direktor policije Marjan Fank.

Prav tako bo predsednik republike položil venec k spomeniku žrtvam vojnega nasilja na sv. Urhu pri Ljubljani.

Brezplačno parkiranje v okolici Žal

Zaradi množičnega obiska v okolici večjih pokopališč velja poseben prometni in parkirni režim. Na urejenih parkiriščih v bližini ljubljanskih Žal bo mogoče brezplačno parkirati. Avtobusi mestnega potniškega prometa obratujejo po posebnem voznem redu, ki je prilagojen povečanemu obisku Žal.

Mestna občina Maribor je napovedala spremenjen prometni režim v okolici pokopališča Pobrežje in pokopališča Gorca v Malečniku. Javna prevozna sredstva vozijo bolj pogosto in opravljajo dodatne vožnje.

V celjski mestni občini je na današnji dan spomina na mrtve spremenjen prometni režim na pokopališčih Mirna pot in Teharje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.