Slovenija
17 ogledov

Ob Rudolfu protestne maske

Pust in protest v Novem mestu
1/16
Jerca Božič Kranjec
Nezadovoljni. Protestniki so številčno prekašali uradni pustni karneval.

Še več pozornosti kot pustni karneval na temo vstajenja Rudolfa IV. Habsburškega, ki so ga drugo leto zapored pripravili alternativni umetniki iz Sokolskega doma, so včeraj na Glavnem trgu vzbudili protestniki, ki so se priključili dogajanju. Z belimi maskami na obrazih in transparenti so nasprotovali potezam občinske oblasti, predvsem glede mladinske in kulturne politike.

Kdo so nevidni?

O tem, kdo so tisti, ki se skrivajo pod belimi maskami in so se poimenovali Druga novomeška pomlad, nam je ena izmed njih povedala: "Smo zainteresirana javnost, kulturniki in mladina, ki pa ne želimo delovati politično. Župana ne pozivamo k odstopu in ne podpiramo nikogar izmed protikandidatov, pozivamo pa k ureditvi razmer in dialogu." V luči gospodarskih razmer razumejo, kot je dodala, da denarja povsod primanjkuje, a menijo, da ga v novomeški občini predvsem zaradi neracionalnega ravnanja z njim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.