Slovenija
96 ogledov

Ob Stožicah bi božji mir

Lokal pod stolpnico na Vojkovi cesti 91 nasproti dvorane v Stožicah se je zaradi Žurnal24 main
Vojkova 91. Stanovalci nočejo, da so lokali odprti po 22. uri. Nadzorni organi kršitev javnega reda niso ugotovili.

Ljubljana. Čeprav je Mestna občina Ljubljana (MOL) lokalom v BS3 dovolila, da imajo ob prireditvah v Stožicah odprto do polnoči, to jezi stanovalce v stolpnici na Vojkovi cesti 91. V anketi, ki so jo izpolnjevali prejšnji teden, jih je temu, da bi bili lokali odprti po 22. uri, nasprotovalo 95 odstotkov, kot glavni razlog pa navajajo hrup. V lokalih nasprotno zatrjujejo, da imajo več gostov le, kadar so v Stožicah tekme košarkarske evrolige, pa še takrat po njihovih besedah ti niso glasni.

Pritožili so se na MOL

Stanovalci Vojkove 91 so se že pritožili na MOL, ki pravi: “Policija in tržni inšpektorat nista poročala o kršitvah javnega reda in miru ter obratovalnega časa, zato ne moremo začeti postopka omejitve ali ukinitve podaljšanega obratovalnega časa.

Tudi Darja Škulj, lastnica lokala All stars, zatrjuje: “Kadar ni košarke, gostov ni veliko več, kadar pa je bila, je bilo mirno, saj so se le pogovarjali. Tudi stanovalci, ki pridejo v lokal, pravijo, da se v stanovanja sliši le malo. Poleg tega nimamo odprto niti minute dlje, kot je dovoljeno, za gosti pa tudi vse pospravimo.” Doda, da je proti lokalom nadzorni odbor stolpnice na Vojkovi 91: “Zelo se trudijo, da bi nas zbombardirali, ampak potem bo treba zapreti tudi trgovino, kjer mladi kupujejo cenejšo pijačo, podreti stadion in dvorano.

Andrej Boh
, predsednik nadzornega odbora na Vojkovi 91, odgovarja, da je anketo izpolnila večina stanovalcev, in dodaja, da bodo z njo “poskušali doseči, da se lokali zaprejo prej. To bo sicer zelo težko, ker je MOL že dala dovoljenje. Poleg tega v bližini Stožic ni lokalov, ki bi bili odprti po 22. uri, in jim ti pridejo prav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.