Slovenija
20 ogledov

"Oba imata močne negativne lastnosti"

Soočenje na POP TV Miro Majcen/24ur.com
Pahor in Türk zadržana ob vprašanju, kakšne negativne in pozitivne lastnosti imata protikandidata. Zver je našel „močnejše negativne“ lastnosti obeh.

Kot tri pozitivne lastnosti svojih protikandidatov Boruta Pahorja in Danila Türka je Milan Zver naštel konkurenčnost, karierno uspešnost in izkušenost v politiki.

"Žal imata oba močnejše negativne lastnosti. Gospod Pahor je kot premier Slovenijo pripeljal na rob bankrota. Poleg tega ni čisto avtonomen politik saj na njegove odločitve je prevečkrat vplivalo politično ozadje. Dr. Türk pa nenehno politično cepi slovenski narod. Je vzvišen in nagnjen k razsipništvu. Njuni podporniki z zadnjo referendumsko pobudo ogrožajo slovensko suverenost, saj njihova pobuda pomeni zastoj sprejema nujnih reform in s tem kolaps slovenske suverenosti na finančnem področju. Tako g. Pahor kot dr. Türk sta torej del problema in ne rešitve," so slabe lastnosti, kot jih vidi Zver.

Pahor je odgovoril, da oba protikandidata spoštuje, Türk pa da naj o slabih in dobrih lastnostih presojajo volivci.

Stavijo na vizijo, predanost in enotnost

"Slovenija potrebuje predsednika, ki si bo zaradi političnih izkušenj, značaja in vizije prizadeval za složnost in ki mu bodo državljanke in državljani ne glede na politično opredeljenost zaupali v njegovi presoji. Predsednik mora biti nekdo, ki bo gradil, obenem pa opozarjal na tisto, kar nas brez potrebe deli. Menim, da med kandidati, ki se za ta položaj potegujemo, lahko v tem pogledu največ prispevam," Pahor izpostavlja svoje lastnosti, zaradi katerih bi bil najboljši naslednji slovenski predsednik.

Zver stavi na svoj program in vizijo razvoja, med tem ko meni, da sta njegova protikandidata brez  koncepta, ali pa govorita in delujeta destruktivno: "Jaz podpiram ukrepe za izhod iz krize, imam tudi koncept dolgoročne politične stabilizacije Slovenije."

Türk nasprotno meni, da je že doslej deloval v skupno dobro v Sloveniji: "Zato, ker sem se vselej postavil v bran človekovim pravicam in za javni interes, četudi kdaj to ni bilo najbolj popularno, zato, ker sem že dokazal, da želim delovati strpno, umirjeno in spodbujati dialog med različnimi družbenimi skupinami, pa tudi političnimi silami."

Komentarjev 7
  • Android 01:43 08.november 2012.

    Dihej. EkipaPahor je bila dans na terenu in pomagala v Sloven Gradcu...kaj si ti počel? Si kej pomagal al samo pametuješ kaj bi drugi moral narest?!

  • Scott 01:30 08.november 2012.

    zic ne piši neumnosti,ker nimaš pojma!Gospod Doktor M.Zver je na neplačanem dopustu,zato nima kaj in komu nič za vračati,sploh pa si ti zadnji,ki lahko zastavljaš takšna neumna vprašanja!

  • xy 20:13 07.november 2012.

    Pahor, kje si sedaj, da bi pomagal ljudem. Obuj si škornje in pomagaj sedaj, ne pa da se samo pred kamerami kažeš kako opravljaš delo kot mi navadni državljani in to za 10 x našo plačo. Sedaj pomagaj in tudi ...prikaži več živi z našo minimalno plačo