Slovenija
19 ogledov

Oba Svetlika grozita s tožbami

Direktor Hidrie Edvard Svetlik zanika, da so bile družbi Hidria Rotomatika subve Žurnal24 main
Iz Hidrie so danes zanikali navedbe, da je imela sorodstvena vez med predsednikom upravnega odbora in ministrom za delo vpliv na pridobivanje državnih subvencij.

"Ker je Hidria Rotomatika ustrezala vsem razpisnim pogojem, je bilo prejemanje subvencij s strani Zavoda RS za zaposlovanje odobreno. Hidria je, podobno kot številna druga slovenska podjetja, subvencije pridobila po povsem zakoniti in običajni poti," so zapisali na Hidrii in dodali, da pri tem niso bili deležni kakršnekoli pomoči ministra za delo Ivana Svetlika.

"V omenjeni ukrep je bila družba Hidria Rotomatika vključena od 1. julija do 31. avgusta 2009. S strani države je v teh dveh mesecih prejela skupno 107.220 evrov subvencij. Celoten znesek je namenila izključno plačilu prispevkov za plače zaposlenih, zato je trditev, ki se je prav tako v teh dneh pojavljala v medijih, da 'delavci od subvencij niso imeli nič', neresnična in zavajajoča," so še zapisali v družbi.

To vodi ministrov sorodnik, po nepotrjenih virih bratranec, Edvard Svetlik.

Včeraj tudi minister Svetlik
"Niti ministrstvo niti minister nista odločala o subvencijah, prav tako jih nista izplačevala," so že včeraj sporočili z ministrstva za delo Ivana Svetlika.

Ivan Svetlik | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Iz ministrovega kabineta so sicer še zapisali, da minister obtožbe "razume v smislu poskusov izpodbijanja njegove verodostojnosti pri prizadevanjih za izpeljavo določenih sprememb in reform, s katerimi se zaradi predvsem različnih osebnih interesov nekateri ne morejo sprijazniti".

Dodali so, da se bo minister v prihodnje na očitne laži odzval z vsemi pravnimi sredstvi. Podobno so sporočili tudi iz podjetja njegovega sorodnika.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.