Slovenija
5876 ogledov

V reki opazil truplo, poklical je policijo, to je sledilo ...

Novice: Policija preiskava policijski trak Andrej Leban Fotografija je simbolična.
V reki Idrijci je občan opazil neodzivno osebo, izkazalo se je, da gre za 32-letnega moškega z območja Severne Primorske.

Policija je bila včeraj okoli 11.30 obveščena, da je občan v reki Idrijci blizu naselju Slap ob Idrijci (občina Tolmin) opazil osebo, ki ni kazala znakov življenja, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. "Poleg policistov PP Tolmin in novogoriških kriminalistov so bili na kraj najdbe s strani pristojne službe napoteni tudi gasilci PGD Tolmin, ki so s pomočjo plovila iz vode izvlekli omenjeno osebo in ga prepeljali na obrežje omenjene reke," so še dodali v obvestilu za javnost.

Na kraju so bili za potrebe morebitnega posredovanja prisotni tudi potapljači Podvodne reševalne službe Tolmin, prav tako je bil na kraju tudi zdravnik, ki je potrdil smrt pokojnega. "O najdbi trupla smo obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Natančen vzrok njegove smrti bo ugotovljen v sklopu sodne obdukcije na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, ki jo je odredil preiskovani sodnik Okrožnega sodišča v Novi Gorici," so še pojasnili na PU Nova Gorica.

Kot so zaključili, je bilo v identifikacijskem postopku ugotovljeno in potrjeno, da gre za 32-letnega moškega z območja Severne Primorske. Policija sicer nadaljuje s preiskavo z namenom ugotovitve vseh okoliščin smrti pokojnega.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.