Slovenija
33 ogledov

"Občasno bomo močili cesto"

Na Partizanski cesti gradijo kanalizacijo, položili bodo novo vodovodno in elekt Žurnal24 main
Blejska občina bo ustregla stanovalcem Partizanske ceste in Poljske poti. Dogovor z gasilci.

"Razumem stanovalce, da prah ni prijeten, vendar je problem nastal zaradi voznikov, ki ne spoštujejo zapore ceste," je včeraj za Žurnal24 dejal župan Janez Fajfar.

Poudaril je, da so se po pogovoru z gasilci odločili, da bodo Poljsko pot in Partizansko cesto (o težavah stanovalcev smo pisali v včerajšnjem Žurnalu24, op. p.) občasno polivali z vodo. "Nemogoče pa je, da bi to počeli vsak dan po dvakrat, saj bi nas do konca meseca, ko naj bi Partizansko cesto asfaltirali, stalo vsaj 2.500 evrov," je povedal župan.

Manj možnosti za uspeh pa ima zahteva stanovalcev, da bi na Partizanski cesti namestili hitrostne ovire: "Težko jim bomo ugodili, ker je to zelo prometna cesta, poleg tega na njej velja omejitev hitrosti na 40 kilometrov na uro. Bomo pa o tem še premislili."

Arheološke najdbe na tej cesti so podaljšale gradnjo in jo, kot je pojasnil Fajfar, tudi podražile. "Celotna naložba bo stala okoli 150 tisoč evrov, tretjina pa je šla za arheološka izkopavanja, kar je po eni strani izjemno odkritje, saj so našli srednjeveško pot in grobove, po drugi pa nepredviden strošek," je dodal.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.