Slovenija
70 ogledov

Občina bo odprla svojo

Lekarna Bitenc je od srede zaprta. Ker je mestna občina po mnenju Bitenčevih pre Žurnal24 main
Namesto zaprte Bitenčeve lekarne bo svojo odprla Lekarna Ljubljana. O tem je veletrgovce z zdravili obvestila kar občina.

“Hkrati vas obveščamo, da bo nadomestno lekarno v najkrajšem možnem času odprl naš javni zavod Lekarna Ljubljana,” je veletrgovce z zdravili – Kemofarmacijo, Salus in Farmadent – obvestila Tilka Klančar, načelnica Oddelka za zdravje in socialno varstvo Mestne občine Ljubljana (MOL).

V sredo je poslala dopis o odvzemu koncesije za izvajanje lekarniške dejavnosti koncesionarki Silvi Rošer Bitenc, ki je imela Lekarno Bitenc v Mercatorjevem hipermarketu v Šiški. Obvestilo je tako poslala le dva dni po tem, ko so na MOL Bitenčevi dokončno odvzeli koncesijo.

Poziv Lekarni Ljubljana
Obvestila so z MOL poslali, ker veledrogerije lekarnam dobavljajo zdravila, je pojasnila Klančarjeva. Tako obvestilo se jim je zdelo upravičeno, ker je promet z zdravili v javnem interesu in ga lahko izvajajo le veledrogerije. Klančarjeva je potrdila tudi, da so svoj javni zavod Lekarno Ljubljana že pozvali, naj odpre lekarno v četrtni skupnosti Dravlje ali Šentvid. S tem bo Lekarna Ljubljana zagotovila nemoteno oskrbo z zdravili na območju, kjer je njihova lastnica, mestna občina, odvzela koncesijo zasebni lekarni. “O poslovnem prostoru ni bilo govora,” je dodala Klančarjeva. Ko smo prvič pisali o nameravanem odvzemu koncesije Bitenčevim, so sicer na MOL dejali, da lokacija v trgovskem centru ni neprimerna za lekarno. V Lekarni Ljubljana pa so takrat pojasnjevali, da bodo novo lekarno odprli le, če se bo za to pokazala potreba, včeraj pa komentarja niso dali.

Bitenčevi so poslovni prostor za lekarno skupaj z opremo najeli od Kemofarmacije, ta pa od Mercatorja. Kot je povedal Bor Bitenc, v tem trenutku že kršijo določila najemne pogodbe, saj so lekarno zaradi izgube koncesije zaprli. Izseliti se morajo do 28. decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.