Slovenija
30 ogledov

Občina bo plačala postopoma

 Suzana Žilič Fišer Nino Verdnik
EPK. Petmilijonski dolg bo občina zmanjševala do novembra.

“Za redne stroške, kot so plače, za zdaj še imamo. Res pa je, da smo že junija našega financerja opozarjali na zamude pri plačilih, zato upamo, da se bo težava kmalu rešila,” je za Žurnal24 pojasnila Suzana Žilič Fišer, generalna direktorica Javnega zavoda Maribor 2012.

Bojijo se izvršb

Kot smo poročali, je Mestna občina Maribor (MOM) kot glavni financer Evropske prestolnice kulture (EPK) javnemu zavodu dolžna že več kot pet milijonov evrov. Zavod zaradi tega ne plačuje nekaterih koproducentov, zapade lahko tudi v večje likvidnostne težave, sledijo pa lahko celo izvršbe. MOM se je sicer zavezala, da bo še ta teden poravnala vsaj del obveznosti, vendar tega še ni naredila.

Milijon v prihodnjih dneh

“Dobili smo zagotovilo občine o postopnem odplačevanju dolga z določenim časovnim rokom. Potrdili so ga ustno in pisno. Počakali bomo,” je pojasnila Žilič Fišerjeva. Kot so pojasnili na MOM, so zavodu zadnja sredstva nakazali 5. oktobra, in sicer 500 tisoč evrov. “Dolg znaša še dobrih pet milijonov evrov. V prihodnjih dneh bomo nakazali milijon lastnih sredstev v dveh obrokih, hkrati pa pričakujemo tudi 1,5 milijona evrov državnih sredstev, ki jih bomo takoj prenakazali zavodu. Tretje nakazilo bomo izvedli v začetku novembra, ko pričakujemo 720 tisoč evrov državnih sredstev,” so povedali 
na MOM.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.