Slovenija
31 ogledov

"Občina je lomastila po muzeju"

Jadran Sterle iz CI je pozval k podpisu peticije, da muzej ostane samostojen in Žurnal24 main
Postojna. CI za ohranitev Notranjskega muzeja: Občina z muzejem ravnala kot svinja z mehom.

"Ne dovoli si degradirati in deprofesionalizirati muzeja, saj ga niste ustvarili ne ti ne tvoji podžupani, temveč smo ga vsi skupaj podedovali od – očitno mnogo modrejših in bolj ozaveščenih starih Postojncev," je v javnem pismu postojnskemu županu Jerneju Verbiču zapisala Marjetica Mahne iz Civilne iniciative (CI) za ohranitev Notranjskega muzeja Postojna.

CI je v sredo organizirala zelo dobro obiskano javno razpravo, na kateri so v podporo muzeju spregovorili ugledni strokovnjaki in doktorji znanosti. Bivši direktor Dejan Vončina je izpostavil, da se je pritožil tako na sklep sodišča o izbrisu muzeja iz registra kot na sklep o pripojitvi muzeja zavodu Znanje, ki torej še nista pravnomočna. Toda občina se, tako Vončina, obnaša, kot da bi bila. Še enkrat je spomnil, da se je reorganizacija muzeja dogajala v popolni ilegali, mimo zaposlenih in stroke, brez strokovnih argumentov ter celo z žalitvami muzealcev.

Na občini vztrajajo, da so s statusno spremembo omogočili podlage, da se bo muzej preselil v nove prostore in 12. maja odprl vrata javnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.