Slovenija
153 ogledov

Občina jo je razglasila kar za črno gradnjo

Objekt na Planini Žurnal24 main
Planina. Čeprav v kranjskem naselju novogradnja ni dovoljena, je gradnja objekta ob Cesti talcev mogoča na podlagi posebne določbe.

Nekateri občani so se zaradi gradnje večnadstropne stavbe brez parkirnih prostorov v naselju Planina, tik ob Cesti Talcev, obrnili na portal za pobude občanov Kr.Povej. Zmotilo jih je, da sredi obstoječih blokov umeščena večstanovanjska zgradba nima novih lastnih parkirišč.

Občina nima prav

Na tem območju novogradnje, nadzidave in dozidave obstoječih večstanovanjskih stavb – blokov niso dopustne, so občanom odgovorili z Mestne občine Kranj (MOK). "Iz navedenega torej izhaja, da je celoten objekt nedopustnen poseg v prostor in torej verjetno nima gradbenega dovoljenja. Ker objekt, kot predvidevamo, nima gradbenega dovoljenja, tudi nihče ni preverjal, ali sploh ima zadostno število parkirnih prostorov in kje naj bi bila," so zapisali na MOK. Za izdajo gradbenega dovoljenja je pristojna Upravna enota (UE) Kranj, za preganjanje morebitne črne gradnje pa republiški inšpektorat. A po poizvedovanju pri UE Kranj se je izkazalo, da investitor gradbeno dovoljenje ima.

"UE Kranj je 28. novembra 2008 izdala gradbeno dovoljenje za gradnjo poslovno-stanovanjskega objekta. Gradnja objekta je bila mogoča na podlagi posebne določbe prostorskega akta. Objekt bo namenjen poslovni dejavnosti in šestim stanovanjem," so sporočili z UE Kranj.

Manjši blok je sicer tudi peto leto po pridobitvi gradbenega dovoljenja še v fazi gradnje. Kot je razvidno iz zemljiške knjige, sta lastnika dveh parcel, za kateri je bilo izdano gradbeno dovoljenje, Silvo Udovič in Mestna občina Kranj.

 

Komentarjev 1
  • Branidom 12:20 13.avgust 2014.

    Temu se reče kriminal in za to imamo organe pregona. Če organi ne delajo dobro, je potrebno zamenjat vodje in jih za slabo delo tudi sodno preganjat, saj so s svojim ne-delom povzročili tudi materijalno škodo.