Slovenija
17 ogledov

Občina le zemljišče

Zemljišče v Drgančevju, kjer so bila nekdaj vojaška skladišča, občina ponuja za Žurnal24 main
Dvorana za EP. Občina da zanjo lahko le zemljišče, za denar računajo na gospodarstvo.

Komisija Fibe Evropa danes končuje oglede zmogljivosti slovenskih mest, ki so v igri za gostitelje evropskega prvenstva v košarki 2013. Včeraj je obiskala tudi Novo mesto. Obisk ni potekal na očeh javnosti, a jasno je, da so si od dvoran lahko ogledali le dvorano Leona Štuklja, ki premore tri tisoč sedežev, in dvorano Marof s 1.200 sedeži. Tista nova, s 5.500 sedeži, kolikor jih je nujnih za tovrstna tekmovanja, je za zdaj le tema pogovorov, saj si Novo mesto, ki ima letošnjega državnega prvaka v košarki, želi gostiti evropsko prvenstvo.

13 tisoč in 600 evrov je ocenjena vrednost naložbe v športno dvorano v Drgančevju.

Lokacija: Drgančevje
Župan Alojz Muhič je glede na to, da ima mestna občina v prostorskih dokumentih že opredeljeno novo športno dvorano v sklopu univerzitetnega kampusa v Drgančevju, predlagal umestitev dvorane za potrebe evropskega prvenstva prav tja. “Ponudimo lahko namreč le zemljišče, saj gradnje dvorane nimamo niti v razvojih programih niti v občinskem proračunu,” pove Muhič in doda, da bo denar za dvorano treba pridobiti drugje.

Konzorcij za dvorano
V ta namen je, kot pravijo v njegovem kabinetu, že opravil številke razgovore z gospodarstveniki ter Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine, da bi ugotovil, koliko je novomeško gospodarstvo (ob evropski in državni pomoči, na katero računajo) gradnjo takšne dvorane dejansko sposobno sofinancirati.

“Če bi uspela ustanovitev konzorcija za financiranje gradnje športne dvorane v Drgančevju, ocenjujemo, da bi bila ta leta 2013 pripravljena za gostovanje najboljših evropskih košarakarjev,” meni Muhič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.