Slovenija
27 ogledov

Občina nakazala 1,5 milijona evra

Mitja Čander Daša Purgaj
EPK. Zavod lahko plačal del dolga producentom.

"S prejetim denarjem bomo poplačali večino zapadlih obveznosti do producentov, vendar ne vseh,“ je pojasnil Mitja Čander, programski direktor Javnega zavoda Maribor 2012.

Naslednji obrok novembra

Mestna občina Maribor (MOM) je namreč ta teden poravnala del dolga do zavoda Maribor 2012, ki vodi projekt Evropska prestolnica kulture (EPK). Kot smo že poročali, je bila občina zavodu dolžna 5,2 milijona evra, v torek pa so jim nakazali 1,5 milijona. „Kaže dobro, stvari se premikajo. Verjamemo, da bomo dobili ves denar, kot smo se dogovorili,“ je dejal Čander. Naslednji obrok naj bi občina nakazala novembra.

Do zdaj od MOM 11 milijonov

Po podatkih občine je zavod od lani do letos prejel 11,2 milijona evra iz občinskega proračuna, in sicer vključno z državnimi sredstvi.

Sicer pa je letos za EPK obljubljenih 16,6 milijona evrov, od tega mora država za to na občinski račun do konca leta nakazati skupno 10,2 milijona evrov. Pristojno ministrstvo se je odzvalo, da izpolnjujejo vse pogodbene obveznosti in da so do zdaj za EPK po prejetih zahtevkih izplačali 7,5 milijona evrov.

Komentarjev 1
  • vico 20:48 25.oktober 2012.

    sam da ga ne bo kej kangla zaj...spet