Slovenija
4134 ogledov

Občina Piran v boj z Bojanom Petanom

Portorož challenger tenis Reševalni pas/Twitter
Družba Terme Čatež prodaja teniška igrišča v Portorožu, občina jih (še) ni pripravljena kupiti za vsako ceno.

Družba Terme Čatež, na čelu katere je Bojan Petan, za 4,6 milijona evrov prodaja teniška igrišča v Portorožu. Predkupno pravico za omenjeno nepremičnino ima občina Piran, rok pa se je iztekel v torek. Nekdanji župan Đenio Zadković je lani sklenil s Termami Čatež pravni posel, ki pa bi ga moral potrditi še občinski svet, pišejo Primorske novice. Novi župan Andrej Korenika je potrditvi dogovora sprva nasprotoval, zdaj pa namerava vztrajati v pogovorih in doseči dogovor s prodajalcem. 

Občina bi po njegovih besedah igrišča kupila, če bi prodajalec ponudil več kvadratov in nižjo ceno. Razočaran je nad turističnimi ponudniki, ki pa so ponudili premalo. Kot navajajo Primorske novice, naj bi Bojan Petan občini poslal dopis, v katerem je napovedal uporabo pravnih sredstev, če se bo občina umaknila. 

Občinski svetniki so na seji razpravljali o zadevi in vnovič glasovali o potrditvi posla. Večina, 15 svetnikov, je glasovala proti nakupu zemljišča, na katerih so igrišča, osem se jih je vzdržalo, eden je bil proti. So pa vsi svetniki potrdili drugi sklep, in sicer da se občina dogovori za novo ponudbo za odkup omenjenega zemljišča pod drugačnimi pogoji in z dodatnimi zemljišči.

Po županovih besedah je občina še vedno zainteresirana za nakup zemljišča, a pod drugačnimi pogoji. Verjame, da možnost za dogovor obstaja in da se odpirajo nova vrata. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.