Slovenija
30 ogledov

Občina se ni prijavila

Mariborsko letališče mediaspeed
V torek prva javna dražba za družbo, ki upravlja letališče.

“Ker je bilo premalo časa, da bi se uskladili z okoliškimi občinami, se na razpis za nakup podjetja Aerodrom Maribor nismo prijavili,” je za Žurnal povedal mariborski župan Franc Kangler.

Dan D v torek

V torek je v prostorih Prevent Globala v Slovenj Gradcu sklicana javna dražba za prodajo družbe Aerodrom Maribor, ki ima v upravljanju mariborsko letališče. Izklicna cena je 675 tisoč evrov. Interesenti imajo še v ponedeljek čas vplačati varščino v višini nekaj manj kot 34 tisoč evrov ali predložiti ustrezno bančno garancijo.

Glede na pretekle izjave Borisa Kastivnika, stečajnega upravitelja Prevent Globala, ki prodaja svojo družbo Aerodrom Maribor, naj bi bilo “zanimanje za nakup družbe veliko”. Včeraj pa nam je Kastivnik po telefonu v kratkem sporočilu dejal le, da je “na sestanku v Veliki Britaniji in ne more govoriti”. Marko Gros, direktor Aerodroma Maribor, je bil glede interesentov za dražbo skrivnosten. “Vsi potencialni kupci se obračajo neposredno na stečajnega upravitelja. Več bom komentiral po dražbi,” je pojasnil.

Pošte ne bo med dražitelji

Spomnimo, da je za interesenta za nakup omenjene družbe veljalo tudi podjetje Golden Air, ki je za nekaj dni neuspešno vzpostavilo redno povezavo iz Maribora v London; linijo so predčasno ukinili. Glede na trenutno stanje v podjetju je malo verjetno, da se bodo na razpis prijavili. Špekuliralo se je tudi o tem, da bi bil potencialni kupec Aerodroma Maribor Pošta Slovenije, vendar so nam včeraj sporočili, da se na dražbo niso prijavili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.