Slovenija
27 ogledov

Občina Šoštanj postavlja zahteve

Gradbišče Teš 6 mediaspeed
Na občini Šoštanj ocenjujejo, da ima izgradnja šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj negativne učinke na prebivalce Šoštanja, zaradi česar je občina upravičena do odškodnine.

Občina Šoštanj zahteva podpis dolgoročnega odškodninskega sporazuma s Termoelektrarno Šoštanj (Teš), Premogovnikom Velenje in njunim lastnikom Holdingom Slovenske elektrarne (HSE) od leta 2014 pa do zaprtja Teša. Sporazum bi določil izplačilo odškodnine v zadostni višini zaradi škodljivih vplivov delovanja Teša in Premogovnika Velenje.

Šoštanjska občina zahteva podpis sporazuma do sredine januarja 2014, od Teša pa zahteva, da do konca letošnjega leta izpolni dogovorjene obveznosti do občine v višini 600.000 evrov, so sporočili z občine.

Denar za vrtce, kulturo in šport

Na občini ocenjujejo, da ima izgradnja šestega bloka negativne učinke na prebivalce Šoštanja, zaradi česar je občina upravičena do odškodnine iz naslova motenja posesti. Ustrezna oblika takšne odškodnine je financiranje izgradnje vrtca in vlaganje v kulturne ter športne objekte.

Občina tudi zahteva, da se delovna mesta v Tešu v prihodnosti ohranijo, ravno tako pa obseg sodelovanja Teša z lokalnimi izvajalci. Sprejete obveznosti do šoštanjske občine pa morajo ostati enake ne glede na spremembe v strukturi lastništva in vodstvu Teša, Premogovnika Velenje in HSE.

Zaradi učinkov poslovanja Teša na prebivalce in okolje šoštanjske občine pa je podana tudi zahteva, da je eden izmed član nadzornega odbora Teša predstavnik občine.

Komentarjev 1
  • privat 09:33 07.december 2013.

    ne bo šlo občani..tukaj se misli dosti gospodov prispajkati ,da bodo imeli lepa bogata življenja...za reveže vemo da ne bo nič ostalo.