Slovenija
48 ogledov

Občina v boj za letališče

Zvonko Černač Nino Verdnik
Aerodrom Maribor. Za drugo dražbo upnik predlagal izklicno ceno 450 tisočakov.

“Občina se bo prijavila na dražbo za Aerodrom Maribor. Sredstva imamo rezervirana v proračunu iz naslova Univerzijade. Upamo na čim nižjo ceno,” je včeraj za Žurnal24 pojasnil Stojan Auer, mestni svetnik, ki ga je mariborski župan Franc Kangler imenoval za koordinatorja za vprašanja letališča med vlado in občino.

Spomnimo, januarja je bila izpeljana prva dražba Aerodroma Maribor; lastnik je podjetje Prevent Global v stečaju, in sicer za 675 tisoč evrov. Že pred to dražbo je Mestna občina Maribor izrazila zanimanje za nakup, vendar k dražbi ni pristopila. Ker je bila januarska dražba neuspešna, je Boris Kastivnik, stečajni upravitelj Prevent Globala, napovedoval novo. O izklicni ceni in času je bil skrivnosten.

Zakeršnik "blokiral" dražbo

“Moja stranka je kot ločitveni upnik v postopku že maja prejela predlog za vnovično prodajo Aerodroma Maribor. Predlagana izklicna cena sto tisoč evrov se nam je zdela prenizka, zato smo se pritožili,” je za Žurnal24 pojasnila Jožica Vindiš, odvetnica ločitvenega upnika Eurocity. Omenjeno podjetje, ki ga vodi Janko Zakeršnik, je tako za nekaj mesecev zaustavilo novo javno dražbo. Višje sodišče v Ljubljani je pritožbi ugodilo, stečajni ali sodnica, ki vodi postopek, pa mora predlagati novo izklicno ceno. “Predlagali smo, da bi se dražba začela pri 450 tisoč evrih. Če bo cena nižja, se bomo najbrž znova pritožili,” je dodala Vindiševa. Kastivnika nam za komentar ni uspelo priklicati.

Sodelujejo z državo

“Z državo smo že dogovorjeni, da nam bo pomagala pri papirjih za nakup. Prepričani smo, da bo veliko lažje najti strateškega partnerja ali dati komu v najem letališče, če bo za tem stala občina in ne podjetje v stečaju,” je še pojasnil Auer.

Komentarjev 3
  • privat 07:32 15.september 2012.

    srbija od đevđelije do triglava,....so četniki govorili in zdaj naši politiki to odobravajo ?? Podkupnine?? Nagrade?? Provizije.....sej mamo fbi ,sovo ki nič ne dela??

  • Andrej Kovačič 12:28 14.september 2012.

    naj kupi kdorkoli če ta bananadržava ne vidi čez trojanski breg. rusov pa indijcev že nebojo zaposlili tu.

  • hejki 11:14 14.september 2012.

    Mariborsko letališče bi naj kupili Rusi, ta isti lastniki, ki so letos kupili Terme Maribor. Namen imajo kupiti še Košake.