Slovenija
61 ogledov

Občina že išče novega

Alojz Zorko, dozdajšnji direktor Komunale Izola, odhaja predčasno. Mandat bi se Žurnal24 main
Komunala Izola. Direktor Alojz Zorko odhaja predčasno.

"Nadzorni svet (NS) Komunale Izola in direktor Alojz Zorko sta podpisala sporazum o predčasnem prenehanju pogodbe, sporazum začne veljati v petek, 21. januarja," so včeraj sporočili z izolske občine.

Zaposlenih okoli 70
Poslovanje
. Komunala Izola je imela leta 2009 po podatkih baze Gvin 215 tisoč evrov izgube, v lanskem prvem polletju pa naj bi pridelala 121.807 evrov dobička. V komunali je okoli 70 zaposlenih.

Občina je pohitela in včeraj že objavila javni razpis za novega direktorja, mandat Zorku pa bi sicer trajal do 17. oktobra naslednje leto. Novega izbranega kandidata bo izolski župan Igor Kolenc predlagal v imenovanje izolskemu občinskemu svetu za mandatno obdobje štirih let.

Za komentar smo želeli povprašati Zorka, a nam ga včeraj ni uspelo priklicati na 
telefon.

Omejili so pooblastila

Kot smo že pisali sredi decembra, je NS izolske komunale na svoji seji direktorju Zorku omejil pooblastila pri poslovanju. Ta omejitev je veljala predvsem za posle večje finančne obsežnosti. Pri takih poslih bi moral direktor predhodno pridobiti soglasje NS.

Od svetnika do podjetnika
Neuradno je že vse od volitev slišati, da so mnogi člani sedanje nove koalicije nezadovoljni z Zorkovim prejšnjim delom in ga želijo zamenjati, NS pa naj bi po nekaterih informacijah celo sprejel sklep o reviziji poslovanja komunale.

Zorko je sicer med drugim član izolskega občinskega sveta iz vrst stranke Izola je naša, član sveta zavoda Zdravstvenega doma Izola, prav tako pa ima v lasti podjetje Tering Izola, katerega osnovni dejavnosti sta inženiring in vodenje 
investicij.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.