Slovenija
20 ogledov

Občine nočejo zabojnikov

Lani so v Ljubljani postavili dva montažna prizidka, in sicer k enoti Kekec Vrtc Žurnal24 main
Vrtci. Občine raje gradijo klasične in montažne kot postavljajo mobilne.

“Zabojnikov v Ljubljani ne bomo postavljali. Zmotno je mnenje, da jih lahko prosto premeščamo z ene lokacije na drugo. Pri tem je treba pridobiti gradbeno dovoljenje, urediti napeljave vseh komunalnih vodov, upoštevati trajnost objekta,” pravi Marija Fabčič, načelnica oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje Mestne občine Ljubljana (MOL). V Ljubljani več kot 1.400 otrok čaka na prosto mesto v vrtcu, a jih od tega več kot tisoč ne izpolnjuje vseh pogojev.

Za največ deset let
Zabojniki. Na ministrstvu za šolstvo in šport pravijo, da se v Sloveniji povečuje zanimanje za mobilne vrtce. Od lani lahko občine prostorsko problematiko rešujejo tudi s postavitvijo bivalnih zabojnikov, ki jih lahko uporabljajo začasno, za največ deset let.

Eden je le v Grosuplju
V MOL so postavitev zabojnikov sicer načrtovali, a so si premislili in lani raje naredili montažna prizidka k enoti Kekec Vrtca Jarše in k Vrtcu Jelka. Montažne vrtce imajo tudi v Domžalah, medtem ko nimajo na Vrhniki ne montažnih ne zabojnikov, čeprav so o njih razmišljali. “Vendar smo se glede na ceno in druge dejavnike odločili za klasično zidan vrtec,” pravi Matej Černetič iz Občine Vrhnika. V Grosuplju pa so lani postavili zabojnik za vrtec Mojca, v katerega je vključenih 80 otrok. Pravijo še, da bodo težave 247 otrok, ki še čakajo na vrtec, rešili s podelitvijo koncesij zasebnikom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.