Slovenija
23 ogledov

Občine: Poslanci, glasujte proti!

Spremembe zakona so z 39 glasovi za že sprejeli, a je zakon ustavil veto. Zdaj L Žurnal24 main
Zakon. Usklajen tako, da sploh niso vedeli, da so ga usklajevali. Jutri spet na preizkus.

Poslanci bodo danes znova glasovali o spremembah zakona, za katerega so na ministrstvu za šolstvo trdili, da je usklajen; tisti, s katerimi naj bi ga uskladili, pa zagotavljajo, da ni bil.

Gre za spremembe zakona o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije, s katerim bi občine izgubile pravico do imenovanja dveh članov v svet Fundacije za šport.

Šef direktorata za šport Marko Rajšter trdi, da so zakon predstavili in da predstavniki občin niso imeli nobenih pripomb. V združenju (ZOS) in Skupnosti občin Slovenije (SOS) pa trdijo, da bi na usklajevanje tega zakona poslali druge ljudi, kot so jih na predstavitev nacionalnega programa športa. “Če je na nekakšnem sestanku, ki je bil namenjen povsem drugačni problematiki, nekdo mimogrede omenil še to, to seveda ne pomeni, da je bila opravljena razprava,” pravi Leo Kremžar iz SOS. Robert Smrdelj iz ZOS zato poslance poziva, naj predloga ne podprejo in tako omogočijo razpravo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.