Slovenija
17509 ogledov

Občine tudi z več kot 600 aktivnimi okužbami na sto tisoč prebivalcev

Okužbe po regijah zurnal24.si
V primorsko-notranjski regiji imajo neverjetnih 184 aktivnih okužb na sto tisoč prebivalcev. Če se morda ne spominjate, meja za varno državo je deset, nad 40 pa so nevarne države.

Nemčija je primorsko-notranjsko regijo uvrstila na rdeči seznam. Glede na to, da je kriterij pri nas 40 aktivnih okužb na sto tisoč prebivalcev, smo lahko veseli, da na rdečem seznamu ni celotna Slovenija (72).

Nad sto (111) jih ima Koroška, medtem ko je osrednjeslovenska regija pri 95 aktivnih primerih na sto tisoč prebivalcev, podobno kot Savinjska regija.

V pozitivnem smislu izstopajo obalno-kraška, Goriška ter Posavska regija in Jugovzhodna Slovenija z okrog 20 aktivnimi okužbami na sto tisoč prebivalcev.

Predsednik vlade Janez Janša je včeraj po objavi rekordnihi rezultatov števila okuženih na tviterju opozoril na to, da je bilo samo v Ljubljani 50 novih okužb ter dodal, da je skrajni čas za streznitev, v tvitu pa označil Zorana Jankoviča ter stranki SD in LMŠ. A čeprav ima Ljubljana največ aktivnih primerov, po preračunu na število prebivalcev ni med najhujšimi.

Glede na število prebivalcev je daleč najhujše stanje v občinah Pivka in Črna na Koroškem, kjer imajo več kot 600 aktivnih okužb na sto tisoč prebivalcev, kar pomeni, da je od stotih prebivalcev več kot šest potrjeno okuženih. Okrog 500 je ta kazalnik v občinah Braslovče in Log – Dragomer. To so občine, kjer bodo imeli tisti, ki na družbenih omrežjih objavljajo, da ne poznajo nikogar, ki bi imel covid-19, največ možnosti za uspeh.

Preko dvesto aktivnih okužb na sto tisoč prebivalcev imajo še Slovenske Konjice, Ilirska Bistrica, Rogaška Slatina, in Zreče.

Pregled smo opravili le med občinami, ki imajo več kot deset aktivnih primerov.

Za primerjavo si lahko ogledate, kakšne so trenutno razmere v hrvaških županijah. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 48
  • posos47971 20:50 26.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim........ quality9.best

  • Ender3 19:04 26.september 2020.

    Ivek po pričakovanju vlada preko twiterja, več kot 6 mesecev ni organiziral ene tiskovne konference, s prstom zopet kaže na druge, o svoji vlogi ob pravočasnem zapiranju meje s sosedo, pa nič. O tej kardinalni napaki bo še govora !!

  • Franci Mikec 18:50 26.september 2020.

    Zanimivo ker se podira rekorde pri okuženih pa še vedno samo 60 hospitaliziranih. Marca smo imeli 750 hospitaliziranih pa ni bila taka panika kot sedaj ko jih je 60. Kde je sedaj tu nor? Ali je to samo potrditev da ...prikaži več naše zdravstvo ne funkcionira več?