Slovenija
10 ogledov

Občini bi vrnili koncesijo

Srečko Vilar Mediaspeed.net
Vzpenjača. Zaradi likvidnostnih težav naj bi v ŠCP razmišljali o radikalnih ukrepih.

“Glede na situacijo, v kateri je Športni center Pohorje (ŠCP), se lahko zgodi, da bodo vrnili koncesijo za upravljanje pohorske vzpenjače Mestni občini Maribor (MOM),” je o dogajanju okoli tega športno-turističnega ponudnika povedal naš vir.

Da so o tem razmišljali že pred kakšnim letom, nam je potrdil Ivan Hajnšek, nekdanji direktor Marproma. “Imeli smo pripravljen plan B, če bi ŠCP res vrnil koncesijo. Glede na to, da spada vzpenjača pod javni prevoz, bi tako upravljanje takrat prevzel Marprom. Povezali bi avtobusne povezave in prevoz z vzpenjačo na Pohorje s skupno vozovnico,” je pojasnil Hajnšek. Na ŠCP nam je Iztok Kvas dejal, da ni prava oseba, ki bi o tem dajala izjave, ter da naj se obrnemo na direktorja Srečka Vilarja, ki pa se na naše klice in SMS-sporočilo ni odzval.

Verjamejo v dober razplet

Tudi do nas je prišla neuradna informacija, da bi lahko ŠCP občini vrnil koncesijo za upravljanje. Upamo, da bosta partnerja našla skupni jezik in da se to ne bo zgodilo. Nemoteno delovanje pohorske vzpenjače je pomembno za mariborski in širši destinacijski turizem, ki se navezuje na Pohorje,” je pojasnila Janja Viher, direktorica Zavoda za turizem Maribor.

Na MOM so dejali, da od ŠCP niso prejeli zahteve oziroma pobude za prekinitev koncesijskega razmerja. “MOM ima trenutno v obravnavi račun za prvo četrtletje 2013, ki bo po pridobitvi vseh dokumentov poravnan skladno s koncesijsko pogodbo,” so pojasnili.

Komentarjev 1
  • zokius 19:44 12.april 2013.

    vse v redu. Pa ne, da ta naš Srečko Vilar mestu Maribor dela uslugo? Potem naj vrnejo celotno koncesijo, tudi tisto za uporabo smučarskih enot. Imel bi le tisto kar mu prinaša dobiček, za ostalo pa jih ne briga. Tudi ...prikaži več sicer je status ŠCP rahlo zamegljen. Po eni strani pričakujejo subvencije s strani države in občine, po drugi pa se obnašajo kot podjetje, ki pričakuje profit. O Rataju ne kaže zgubljati besed, malo samo poglejte zemljiško knjigo in lastniško strukturo nekoč "javnega" podjetja, podjetja, ki je bilo ustanovljeno v dobro in last ljudi.