Slovenija
14 ogledov

Občinski Čira čara

Vodstvu kranjske občine se zdi pomembno, da bo s preureditvijo v vrtec ekonomsko Žurnal24 main
Občina pridobila gradbeno dovoljenje za ureditev vrtca v nekdanji ekonomski šoli.

Občina Kranj je storila pomemben korak k obnovi nekdanje ekonomske šole. Pridobila je gradbeno dovoljenje za preureditev objekta in okolice za potrebe novega vrtca Čira čara. Vodstvo občine je napovedalo, da bo 250 otrok prag novega vrtca prestopilo leta 2011.

"Nekdanja ekonomska šola bo prenovljena. V njej bo 12 oddelkov in uprava Kranjskih vrtcev," je napovedal podžupan Igor Velov. Ocenil je, da bo investicija vredna okrog pet milijonov evrov, in opozoril, da projekt predvideva prenovo notranjosti nekdanje srednje šole ter zamenjavo strehe, oken in napeljave na celotnem objektu, tudi sosednji osnovni šoli in telovadnici. Zraven naj bi uredili tri ločena igrišča in zagotovili več kot 50 parkirnih prostorov.

Od kod denar
Kdaj točno bo začetek del, Velov včeraj ni znal napovedati. "Računamo, da bi dela začeli oktobra," je dejal. Še pred tem bodo morali prek razpisa izbrati izvajalca in zagotoviti potrebna sredstva. Dva od petih milijonov bi radi zagotovili s prodajo vrtcev Čira čara in Kekec ter sedeža uprave. "Obnova teh stavb bi bila dražja," je smisel pojasnil Velov. Dražba bo junija, če pa zanimanja za hiše ne bo, "bomo pogojevali, naj jih bo izvajalec vzame v račun," je zaključil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.