Slovenija
9488 ogledov

Občinski svetnik pijan zbil invalida in zbežal, kljub temu bo spet kandidiral

Covid-19, koronavirus, policija
1/3
Epa
Občinski svetnik v Občini Mokronog - Trebelno Borut Knez, ki za občinskega svetnika kandidira tudi na nedeljskih volitvah, je po poročanju Dela in Slovenskih novic v soboto med vožnjo pod vplivom alkohola na cesti iz Mokronoga proti Trebelnemu zbil invalida, ki je ob robu ceste hodil s pomočjo bergel, nato pa odpeljal. Knez dogodek obžaluje.

Nesreča se je zgodila v soboto okoli 16.30. Ko je voznik zadel 66-letnega pešca, ki je imel po podatkih policije oblečen odsevni brezrokavnik, ga je nekaj metrov peljal na pokrovu motorja, nato pa je pešec padel na cesto.

Dogodek je videl eden od domačinov, zato je nezavestni ponesrečenec pomoč dobil takoj, voznik pa je odpeljal, ne da bi poškodovanemu pomagal. Po poročanju Slovenskih novic je bil pešec v nesreči hudo poškodovan in se zdravi v novomeški bolnišnici.

Policija je s pomočjo informacij očividcev isti večer okoli 18. ure v okolici Trebnjega našla avtomobil, poškodovan na prednjem desnem delu. Izsledila je tudi 32-letnega pobeglega voznika, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligrama alkohola. Policisti so avtomobil zasegli, na pristojno tožilstvo pa bodo po zaključeni preiskavi podali kazensko ovadbo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

"Res mi je močno žal za nesrečo, ki se je zgodila, a zgodilo se je v trenutku. Poškodovanemu se opravičujem in upam, da bo čim prej okreval," je po poročanju časnikov navedel Knez.

Komentarjev 12
 • rd2dmk2 20:31 17.november 2022.

  jest bi prosil novinarja tega portala ( upam da zbere zadostno ekipo ) in zbere vse take osebke kot je tale, da ne pozabimo kranskega junaka ki je pijan naredil prometno, pa kandidata za župana Leljaka , pa.. no prosim ...prikaži več novinarji bi se dalo naredit enciklopedijo barabiko. lepo prosim.

 • Gandi123 15:07 17.november 2022.

  Verjetno (???) je njegova pravica, da kandidira. Peterletovi sokrajani bodo pa pokazali, ali si želijo takega nemoralnega človeka za svojega občinskega svetnika! Verjetno je bil pri spovedi in mu je vse oproščeno!

 • Avatar Leon
  Leon 14:29 17.november 2022.

  In zakaj mislite,da kandidirajo ostali kandidati ? Predvsem za izigravanje zakonodaje . Najamejo si odvetniško pisarno ,ki rešuje njegove svinjarije na račun občanov .