Slovenija
13 ogledov

Občudovano naj bo dostopno

parkirišče radovljica Iztok Golob
V Radovljici bo namesto načrtovane garažne hiše zraslo drago parkirišče.

Dobrih 300 tisoč evrov bo Občina Radovljica odštela za objekt na vhodu v stari del mesta, na območju katerega namerava v prihodnosti urediti parkirišče. Župan Ciril Globočnik se strinja, da rešitev ni poceni, meni pa, da je za nadaljnji turistični razvoj potrebna.

Razveljavila pogodbo

Na mestu nekdanje trgovine Merkur oziroma parkirišča ob Gorenjski cesti pred Linhartovim trgom je bila od leta 2009 načrtovana garažna hiša. Podpisana je bila tudi pogodba o javno-zasebnem partnerstvu, ki pa sta jo občina in SGP Tehnik konec marca letos sporazumno 
razveljavila.

"Za pridobitev gradbenega dovoljenja bi bilo namreč treba sprejeti spremembe zazidalnega načrta za centralno območje Radovljice, občini pa ni uspelo pridobiti pozitivnega mnenja zavoda za varstvo kulturne dediščine, oziroma bi upoštevanje izdanih kulturnovarstvenih pogojev močno spremenilo vsebino oziroma ekonomičnost projekta," je pojasnil župan.

"Seveda je drago"

Občina bo z odkupom nepremičnin od SGP Tehnik pridobila okrog 400 kvadratnih metrov. "Seveda je drago," se je na opozorilo, da bo za kvadratni meter plačala skoraj 800 evrov, odzval župan, hkrati pa opozoril, da so morali odkupiti tudi objekt in se pri tem držati uradne cenitve. "Pogajanja so bila težka. Plačali bomo v več obrokih, objekt Babič bo na lastne stroške podrl Tehnik," je opravičeval odločitev, sicer vesel, da so dobili prostor. "Mi smo turistična občina. Imamo mestno jedro, ki ga vsi občudujejo. Omogočiti moramo, da bo dostopno," je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.