Slovenija
37 ogledov

Občutili le malo vzdušja

1/5
Žurnal24 main
Zlata lisica. Odneslo jo je toplo vreme. Najemniki stojnic so tržili manj.

S povešenimi glavami in večinoma razočarani so gledalci 47. Zlate lisice v soboto po odpovedi veleslaloma zapuščali prizorišče. Kljub trudu in trdemu delu so na koncu organizatorji morali naravi, ki je odnesla obe tekmi za Zlato lisico, priznati premoč.

Zelo mi je žal za današnjo odpoved. Občinstvo v Mariboru me je vedno vleklo v cilj. Škoda.
Tina Maze po odpovedi nedeljskega slaloma

Razočarani tudi gostinci
Če so gostinci pričakovali dobro prodajo jedače in pijače, so bili po odpovedi po prvih 25 tekmovalkah razočarani. Takoj ko so objavili, da je tekma odpovedana, so se obiskovalci odpravili proti domu. Tokrat se je izkazala tudi Veolia, ki je glede na razmere zagotovila štiri avtobuse mestnega prometa, tako da so tisti, ki so uporabili brezplačni javni prevoz, lahko takoj odšli proti mestu.

“Nekaj navijaških pripomočkov smo prodali, zdaj ko pa je vse odpadlo, smo znižali cene,” je pojasnil prodajalec šalov, kap in zastav. Dodal je, da so šli pred tekmo za med šali po deset evrov.

Manj smetane, veliko hrane
Zabave in veselja pa ni manjkalo v VIP-predelu in sponzorskem šotoru. Takoj po odpovedi so se namreč vsi pomembni gosti, ki so v rokah držali v soboto najbolj zaželene sponzorske akreditacije, pognali proti belemu šotoru, od koder je že dišalo po obilici hrane.

Najbrž so vprašljivo izvedbo Zlate lisice začutili mnogi pomembneži, saj letos ni bilo toliko VIP-smetane kot prejšnja leta. Poleg ministra Igorja Lukšiča, ki je kljub odpovedi pohvalil organizatorje, sta državni vrh zastopala Roko Žarnić in Patrick Vlačič.

Kaj menite o odpovedi veleslalomske tekme?

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Nismo razočarani, gled na vremenske razmere vsa pohvala organizatorjem, da so progo sploh pripravili do te mere, da se je tekma začela. Večja škoda bi bila, če bi tekmo odpovedali takoj. Dejstvo pa je, da takšno navijaško vzdušje lahko doživiš samo pod Pohorjem."

Miroslav Breznik, 54 let, upokojenec

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Zelo sem razočarana, bolje bi bilo, če tekme sploh ne bi začeli, ne pa da so jo na sredini odpovedali. Mazejevi je dobro kazalo, in to je samo lobi oziroma šprekulacija Nemcev in Američanov, da preprečijo dobro uvrstitev. Na tekmo sem sicer prišla iz Celja in prvič, vzdušje pa je bilo super."

Vesna Pristovnik, 25 let, prodajalka

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Najprej smo mislili, da bo akcija, zdaj pa nič. Presenečen sem; sem smo prišli iz Polskave navijat, zdaj pa so nam pokvarili vzdušje. Gostinska ponudba je v redu, cene so v mejah normale."

Marko Frešer, 26 let, bolničar negovalec

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.