Slovenija
36 ogledov

Obdolžen zlorabe položaja

Tožilstvo se je pritožilo na oprostilno sodbo za Anteja Guberca (na fotografiji) Žurnal24 main
Ante Guberac. Višje sodišče o Grafistovem posojilu pokojnemu občinskemu svetniku Kodriču.

Na višjem sodišču je bila včeraj razpisana obravnava kaznivega dejanja zlorabe položaja ali pravic, katere je obdolžen Ante Guberac. Na oprostilno sodbo na prvi stopnji se je pritožil okrožni državni tožilec. Odločitve še ni.

Posojilo za potovanje
Koprsko okrožno tožilstvo je Guberca obdolžilo kaznivega dejanja zlorabe položaja ali pravic, saj naj bi pred skoraj desetletjem kot direktor Grafista na račun družbe odredil plačilo računa za zasebno potovanje danes pokojnega koprskega občinskega svetnika LDS in državnega svetnika Branka Kodriča ter njegove družine na Ciper. Posojilo naj bi Kodrič, ki je z Grafistom sklenil posojilno pogodbo, sicer poravnal.

Guberčeva odvetnica Monika Mavsar je v zvezi s postopki proti njemu povedala, da obravnave v zadevi telefonskega dogovarjanja gradbenikov še ni. V njegovem imenu se je pritožila na obsodilni del sodbe, ki je zadeval dogovore s CPK za gradnjo kanalizacije v Ulici Zore Perello Godina. Tožilstvo pa se je pritožilo na oprostilni del, ki se je nanašal na sum korupcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.