Slovenija
22 ogledov

Obdolženi: O Vegradu nimam pojma

Bojana Poplaza so na sodišče pospremili štirje pravosodni policisti v neprebojni Žurnal24 main
Obtožnica. Bojanu Poplazu očita nedovoljen promet z orožjem in povzročitev splošne nevarnosti.

 Na okrožnem sodišču so začeli soditi 50-letnemu Bojanu Poplazu, ki ga obtožnica bremeni, da je 1. septembra zgodaj zjutraj na kljuko vhodnih vrat v Vegradovi poslovni stavbi namestil ročno bombo M 75 in eksplozivno napravo.

Ta bi, če bi eksplodirala, povzročila požar in veliko gmotno škodo, ogrožena pa bi bila lahko tudi človeška življenja. Kot je poudaril tožilec Darko Kežman, so obdolžencu v hišni preiskavi zasegli predmete, na katerih so našli tudi biološke sledi, ki pripadajo obdolžencu, prav tako so na njegovem računalniku odkrili, da je več mesecev spremljal novice, povezane z dogajanjem v Vegradu.

Posnetki poseg v zasebost?
Obdolženi Poplaz je dejal, da se z navedbami v obtožnici ne strinja, ker o Vegradu "nimam pojma". Kot je dejal, pa ne ve niti, kje v Sloveniji bi sploh dobil takšno bombo, saj je 33 let živel v Nemčiji. Zanikal je tudi, da bi si specialna znanja pridobil v tujski legiji, saj se je v njej uril le šest

Zagovornik obdolženega Boštjan Verstovšek pa je izmed dokazov zahteval izločitev posnetkov varnostne kamere, ki je posnela storilca, saj da gre za poseg v storilčevo zasebnost. Na vratih naj ne bi bilo označb, ki bi ga opozorile, da je objekt pod nadzorom. Sojenje se bo nadaljevalo 18. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.