Slovenija
146 ogledov

Obeta se celovita ponudba glampinga

Šotor v gozdu Shutterstock
V Sloveniji se obeta celovita ponudba nove oblike kampiranja, ki postaja v svetu vse bolj priljubljena - glamping. Gre za kampiranje za bolj zahtevne goste, ki se obeta na treh lokacijah - na Golteh, v Zgornje Savinjski dolini in na Gorenjskem.

Glamping bo v Slovenijo pripeljal lastnik podjetja Podkrižnik iz Ljubnega ob Savinji Iztok Podkrižnik, ki sicer izdeluje gredi za elektromotorje. Glamping je v svetu vse bolj priljubljena oblika kampiranja. V tujini je to že dobro razširjena oblika turizma, v Sloveniji pa je to še v povojih, je povedal Podkrižnik.

Dejal je tudi, da bo glamping - skovanka iz besed glam (glamur) in kamping, najverjetneje postavil na treh lokacijah, in sicer na Golteh, v Zgornje Savinjski dolini in na Gorenjskem. Kot pravi Podkrižnik, je sicer vse odvisno od pridobitve gradbenega dovoljenja, celoten projekt pa je ocenil na štiri milijone evrov.

V prvi fazi bo Podkrižnik postavil 20 do 25 lesenih hišk. Glamping bo lahko sprejel 60 do 100 gostov, javno kopališče pa od 150 do 200 gostov.

Čakajo na dovoljenje

Postavitev glampingov se bo začela takoj, ko bo Podkrižnik pridobil gradbeno dovoljenje, projekt pa bo končan predvidoma v štirih do petih letih od pridobitve dovoljenja.

Podkrižnik je tudi pojasnil, da tu ne gre za odkrivanje tople vode in da to ni prvi projekt v Sloveniji, je pa prvi tovrstni projekt, ki zajema celovito ponudbo. "Denar nam leži na tleh, potrebno se je pripogniti in ga pobrati," je dejal.

Po mnenju Podkrižnika je glamping v bistvu hotel obrnjen na glavo, razkošje sredi narave z gozdnimi vilami, ki dajejo gostu nepozabno doživetje in stik z naravo.

"Že vsa leta živim v Zgornji Savinjski dolini, kjer je narava zelo bogata in nudi ljudem veliko naravno bogastvo. Vendar je to za boljše življenje premalo, potrebno je še kaj več vedeti, predvsem spraviti produkt do točke, da zaživi in s tem daje družbi večjo dodano vrednost in boljše življenje vsem skupaj," je še dejal Podkrižnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.