Slovenija
14 ogledov

Obeta se nam pasja vročina

Med 11. in 15. uro se ne izpostavljajte soncu. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Pred nami je sončen in vroč konec tedna. Temperature bodo dosegle do 35 stopinj Celzija.
Izogibajte se soncu
UV-indeks bo sredi dneva ob jasnem vremenu po nižinah 8,5 in v gorah do 10, najvišji pa je okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika, zato se je treba zaščititi s pokrivalom, sončnimi očali in sončno kremo. Med 11. in 15. uro se izogibajte soncu.

"V petek in soboto bo sončno in vroče, temperature se bodo dvignile nad 30 stopinj Celzija," je povedal Andrej Velkavrh z Agencije RS za okolje. Poletne vročine bodo deležni predvsem Dolenjci, Belokranjci, Štajerci in Prekmurci, saj se bodo temperature na območju vzhodne Slovenije dvignile tudi do 35 stopinj Celzija. "Seveda pa te temperature ne bodo takšne kot poleti, ko je vroče že ob enajsti uri dopoldne. Ta vikend bo največja vročina po drugi ali tretji uri popoldne, trajala pa bo do tri ure," je dodal Velkavrh. Temperatura morja je trenutno okoli 23 stopinj Celzija, takšna pa bo ostala tudi konec tedna.

V nedeljo nevihte, možna tudi toča
V nedeljo se bo vremensko stanje spremenilo, čaka nas poslabšanje. "Vreme bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami, ki bodo močnejše. Nekoliko se bo ohladilo, temperature se bodo gibale okoli 26 stopinj Celzija," je povedal Velkavrh, ki pravi, da je možna tudi toča.

Po nedelji se vreme ne bo dosti izboljšalo, temperature pa bodo nižje kot zadnje dni. "Vreme bo sicer sončno, ampak precej spremenljivo. Predvsem popoldne lahko pričakujemo krajevne nevihte, največ dežja bomo deležni sredi tedna," je nekoliko bolj deževno obdobje za prihodnji teden napovedal Velkavrh.

Več o vremenu si lahko preberete na našem vremenskem portalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.