Slovenija
4 ogledov

Obeta se nam več kot 41 stopinj Celzija

Naša prihodnost? Žurnal24 main
Slovenija bo postala država z mediteranskim podnebjem, v Veliki Britaniji se bodo potili ob 41 stopinjah Celzija, v zahodni Evropi bodo kmetje začeli gojiti eksotične rastline. Tako napovedujejo strokovnjaki za vreme.

Da se naše ozračje segreva, je postalo dejstvo, ugotavljajo strokovnjaki. Tudi občasni padci temperatur, kot smo jim bili priče v teh dneh pri nas, nas ne morejo potolažiti, da je segrevanja konec.

Napovedi so črnoglede; temperatura se bo dvignila tudi za 10 stopinj. Slovenija spada med države, kjer naj bi temperatura poskočila za pet stopinj. Res je, da se bo to zgodilo šele leta 2080, a to je ravno takrat, ko bodo živeli naši otroci oziroma vnuki.

Temperature gredo v nebo
Če so Londončani navajeni govoriti, da imajo vročinski val, ko termometer pokaže 31 stopinj Celzija, se bodo morali po novem navaditi na 41 stopinj.

Novi turistični kraji

Pozabite na tropske otoke, po novem bodo turisti počitnikovali na jugozahodu Velike Britanije. Termometri v Devonu, ki se sedaj ponaša z maksimalno temperaturo 20 stopinj Celzija in nežnim vetričem z morja, bodo kazali 30 stopinj. Na tropske otoke bodo šli le avanturisti, ki si bodo zaželeli tudi do 50 stopinj Celzija.

Neurja, poplave …
Tudi gradnjo hiš bodo morali ljudje prilagoditi vse pogostejšim orkanom, tornadom, neurjem in poplavam. Ti bodo postali stalnice.

Še nekaj optimizma
Kljub temu pa naj ljudje ne vržejo puške v koruzo, pravzaprav naj jo raje gojijo, pravijo znanstveniki. Zahodna Evropa bo postala denimo ugoden kraj za gojenje sladke koruze in idealen kraj za vse ljubitelje žlahtne kapljice; vinska trta bo uspevala kot še nikoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.