Slovenija
9 ogledov

Obeta se prevzem Avtotehne

Višina Avtotehninih delnic je bila 4. januarja 2008 ocenjena na 106,50 evra, med Žurnal24 main
Ljubljansko družbo Avtotehna želijo prevzeti štiri podjetja, ki že imajo v lasti 50,42 odstotka oziroma 135.300 delnic omenjene družbe.

Ponudba, ki jo je objavila Faktor banka, velja do 19. februarja do 12. ure. Družba Hat iz Ljubljane, družba Medaljon iz Maribora, Probanka iz Maribora in družba SGP Kogard – Igem iz Šentjanža pri Dravogradu za eno delnico Avtotehne ponujajo 111,95 evra.

 

O odstotkih

Družba Hat bo dobila 16,79 odstotka delnic, Medaljon 66,62 odstotka, Probanka 0,65 odstotka in SGP Kograd – Igem Dravograd 15,94 odstotka delnic.


Z delničarskim sporazumom, ki so ga prevzemniki sklenili decembra, in z aneksom k sporazumu so se dogovorili o usklajenem delovanju z delnicami Avtotehne, s katerimi se ne trguje na organiziranem trgu. V primeru uspešnega prevzema družbe še pet let od izdaje odločbe Agencije za trg vrednostnih papirjev delnic ne bodo prodale osebam, ki niso udeleženke sporazuma.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.