Slovenija
6358 ogledov

Robert Golob napovedal, da se pripravlja za vstop v politiko

Slovenija 18.11.10, Robert Golob, direktor Gen i, energetika, Intervju, foto: Be Benjamin Kovač
Robert Golob pravi, da je njegove politične pasivnosti konec.

Najnovejša merjenja političnega razpoloženja ankete inštituta Mediana, ki bo objavljena v Delu, kaže na 16,6 odstotno podporo trem sredinskim političnim gibanjem: Povežimo Slovenijo, Naši deželi Aleksandre Pivec in Z.dej Jureta Lebna. Podpora gibanjem naj bi bila predvsem na račun SDS, NSi in SD. V politiki so glede teh podatkov nejeverni, piše Delo.

Golob se pripravlja na vstop v politiko

Robert Golob pravi, da je njegova odločitev o politični aktivnosti dokončna, ne glede na to, kako bo odločilo sodišče glede vodenja družbe Gen-I. Golob namerava v gibanju združiti več akterjev in zagotoviti bistveno večji vpliv civilne družbe, tudi pri spreminjanju politične kulture v državi. Pri tem ne izključuje svoje kandidature na prihodnjih parlamentarnih volitvah, ki bodo v aprilu 2022. Sodeloval bi z vsemi, ki delijo podobne vrednote.

"Nisem v kontaktu z nobeno stranko, ne na levi in ne na desni, saj je obstoječa strankokracija eden glavnih problemov Slovenije. Upam, da se bodo civilna gibanja povezala prek skupne platforme, tako je mogoče ustvariti široko gibanje, ki bo imelo za cilj spremembe politične kulture v Sloveniji. Da bomo lahko živeli v normalni državi, ki bo imela normalno politiko," je dejal za Delo.

Pogovore je že opravil s predsednikom državnega zbora Igorjem Zorčičem, ki tudi napoveduje ustanovitev svoje stranke. "Bil sem v državnem zboru in vabila pač nisem mogel zavrniti," je povedal dolgoletni prvi človek Gen-I, nekdanji državni sekretar in politik, ki si menda ne želi nastopiti funkcije premierja. "Če sem si v preteklosti lahko privoščil, da sem bil politično pasiven, je to obdobje zdaj končano," je dodal.

Raziskava javnega mnenja je še pokazala, da so volivcem pomembne tematike predvsem zdravstveno varstvo, gospodarstvo in revščina, med okoljskimi temami pa prednjačijo problematike onesnaženje zraka in vode ter odlaganja gospodinjskih odpadkov.

Akcija očistimo Slovenijo 2012 Slovenija Znana obraza civilne družbe ustanavljata stranko

Nova Zelena stranka

Slovenija dobiva tudi novo zeleno stranko, ki jo podpira Evropska zelena stranka.

Med njenimi ustanovitelji sta Urša Zgojznik, okoljevarstvena aktivistka, Slovenka leta 2018 in predsednica društva Ekologi brez meja, in Uroš Macerl, aktivist in predsednik društva Eko krog. Več podrobnosti bo znanih v petek, ko bosta Zgojznikova in Macerl poleg imena in glavne usmeritve stranke pojasnila tudi svoje razloge za vstop v politiko ter povabila k priključitvi vse, ki bi si želeli aktivno udejstvovati.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 7
  • bogdan76 11:09 09.december 2021.

    kot prvo se ostriži in nehaj mahati zrokami nisko boš pristal.

  • izy 10:50 09.december 2021.

    Politka - zaposlovanje - politika samo to znajo. Naj gredo samooklicani vrhunski menedžerji v privat sektor, pa da jih vidimo.

  • Avatar Leon
    Leon 09:56 09.december 2021.

    Ni vsak za politiko to je dokazano iz 30 letnega političnega prerivanja v Sloveniji . Drobljenje političnega prostora je v korist največjih strank kot sta SD in SDS ,ki sta v bistvu projektanta vse tega .