Slovenija
31 ogledov

Obetajo delovna mesta

V tem delu države je največ sredstev dobilo podjetje Talum iz Kidričevega. (Foto Žurnal24 main
Razpis daje delo. V Pomurju se obeta okoli 230, v Podravju 45, na Koroškem pa 22 novih delovnih mest.

Konzorciji, ki so uspešno kandidirali za sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj, že pospešeno ustanavljajo podjetja in obljubljajo nova delovna mesta.

Usklajevanja že potekajo
V sredo je bilo razdeljenih več kot 185 milijonov evrov nepovratnih sredstev. Tisti, ki dobijo sredstva, se že usklajujejo. “Načrtujemo, da bi projekt lahko končali v približno osmih mesecih,” je povedal Marjan Zemljič, direktor podjetja Intrec SRO, ki bo skupaj s partnerji ustanovilo razvojni center za pridobivanje energentov iz komunalnih odpadkov v Radencih.

Največ mest v Puconcih
Seaway in partnerska podjetja nameravajo v Puconcih postaviti novo proizvodnjo. “Konec leta bi lahko proizvodnja že stala. Prvo leto bo zaposlitev dobilo 50 ljudi, nato še 150. Odvisno od tega, ali bodo delali hibridne jadrnice ali vetrnice za vetrne elektrarne,” je za Žurnal24 pojasnil Ludvik Novak, župan Občine Puconci.

Kot tretji projekt v Pomurju pa je bil izbran še konzorcij podjetij, kjer je predlagatelj Elti iz Gornje Radgone. Z denarjem, ki so ga prejeli, bodo postavili center za modularne in adaptivne signalno-procesne oddajniške sisteme. “Še letos bomo zaposlili 20 ljudi, prihodnje leto pa še nekaj več kot deset,” je dodal Denis Šaruga, izvršni  direktor podjetja Elti.

V Podravski regiji je bil na razpisu uspešen le Talum iz Kidričevega, in sicer s projektom za razvoj novih materialov Simit. Novo podjetje bo zaposlovalo 45 ljudi. Koroška regija je bila na razpisu uspešna s projektom razvojnega centra za koroško gospodarstvo. Delo bo dobilo 22 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.