Slovenija
2631 ogledov

Obglavili bi RTV

RTV
1/2
Saša Despot
Igor Kadunc naj bi posloval po domače in ni pravočasno naznanil sodelovanja s svojim sinom.

Nadzorni svet RTV smatra, da je vršilec dolžnosti generalnega direktorja naše javne RTV Igor Kadunc zrel za odstrel. V skladu s ponedeljkovo odločitvijo nadzornikov bo o Kadunčevi razrešitvi odločal Programski svet. Nadzorniki po naših informacijah razrešitev predlagajo zaradi nezakonitosti pri poslovanju in kršitvah dolžnega ravnanja zaradi videza obstoja konflikta interesov z zavodom Blade produkcija.

Na nacionalki sicer že nekaj časa vre. Kadunc pa je imel veliko težav tako z imenovanjem v. d. direktorja kot nato direktorice televizije, ko je to mesto zapustila Ljerka Bizilj. Notranja trenja pri razdeljevanju denarja za filmsko produkcijo so pripeljala tudi do prijave Kadunca protikorupcijski komisiji. Najbolj pa je nasprotovanje Kaduncu tako znotraj hiše kot tudi v programskem svetu prišlo do izraza pri (ne)imenovanju Katje Šeruga za direktorico televizije.

generalni direktor RTV, Igor Kadunc | Avtor: Anže Petkovšek Pogovor z generalnim direktorjem RTV Igorjem Kaduncem. Anže Petkovšek

Kadunc je sicer vse očitke vztrajno zavračal. Tudi konflikt interesov z Blade produkcijo, ki bo producent filma Vsi proti vsem, Kadunčev sin Andraž Kadunc pa bo prek podjetja Captain opravljal delo drugega asistenta režije. Omenjeno podjetje je v lasti Igorja Kadunca. Čeprav je bilo sodelovanje dogovorjeno že bistveno prej, je Kadunc možen konflikt interesov nadzornikom prijavil šele julija letos.

Programski svet ima sicer redno sejo prihodnji ponedeljek, tako da se predlog za razrešitev Kadunca lahko znajde že na njej.

Komentarjev 7
  • Dušan Jakič 16:16 15.november 2018.

    To je le odsev slovenske družbe. Tako da glejte le glejte se v ogledalo.

  • francl12 16:15 15.november 2018.

    Ja res je, vse na rtv je treba obglavit! Od prvega do zadnjega.... in ljudstvo bo lahko potem vsaj malo lažje zadihalo!!!

  • Spark 15:15 15.november 2018.

    [ Nadzorni svet RTV smatra, da je vršilec dolžnosti generalnega direktorja naše javne RTV Igor Kadunc zrel za odstrel. ... ] In ne samo on, spoštovani. Ta nacionalna greznica je davno dosegla dno in si zasluži temeljito očiščenje.