Slovenija
1030 ogledov

Obglavili slabo banko

DUTB
1/2
Anže Petkovšek
Glavni izvršni direktor Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) Imre Balogh je odstopil s položaja.

Do odstopa je prišlo pred današnjo sejo upravnega odbora, neizvršni direktorji pa so po informacijah portala pred njo pripravljali gradivo za Baloghovo razrešitev iz krivdnih razlogov, poroča portal Siol.

Kadrovske menjave v vodstvu DUTB se tako nadaljujejo. Do Baloghove odločitve za odstop s položaja namreč prihaja skoraj dva tedna po tem, ko je vlada iz upravnega odbora DUTB odpoklicala predsednika Miha Juharta in za neizvršnega direktorja imenovala Tomaža Beska. Vlada je nato v vlogi skupščine za neizvršnega direktorja t. i. slabe banke prejšnji teden imenovala še Marka Tišmo.

Razlog za Juhartov odpoklic so bile ugotovitve interne revizije na DUTB, da so bile pri prodaji zemljišča, na katerem tovarno gradi švicarski Lonstroff, storjene nepravilnosti in nespoštovanje internih aktov.

Po informacijah Siola so neizvršni direktorji DUTB pred današnjo sejo upravnega odbora pripravljali gradivo za Baloghovo razrešitev iz krivdnih razlogov. Omenjena revizija namreč med odgovornimi osebami za posel z zemljiščem v Logatcu izpostavlja tudi Balogha.

Slaba banka  | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Ta naj bi po pisanju Siola danes ugotovil, da ima le dve možnosti - razrešitev ali odstop - in se je odločil oditi sam. Funkcijo naj bi prenehal opravljati s 1. januarjem.

Uradnih informacij iz DUTB sicer še ni.

V upravnem odboru sta trenutno poleg Beska in Tišme neizvršna direktorja še Mitja Križaj in Juan Barba Silvela, ki pa se neuradno s položaja poslavlja. Izvršni direktorji pa sta poleg Balogha še Andrej Prebil in Jože Jaklin.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • marija34 09:48 20.december 2018.

    Dobro placane sluzbe polni zepi potem odstop in to je vse ali bo slucajno tudi kazensko odgovarjal .

  • Spark 18:05 19.december 2018.

    Končno.