Slovenija
19 ogledov

Obisk reševalcev Humarja

Planinci iz širše okolice v zbirko novega Slovenskega planinskega muzeja še vedn Žurnal24 main
Slovenski planinski muzej. Že prvi mesec so imeli šest tisoč obiskovalcev.
Odpiralni čas
Vsak dan. Planinski muzej je odprt vsak dan od 9. do 19., od oktobra do aprila pa od 9. do 17. ure. Vstopnina za odrasle je 5 evrov, za učence, dijake, študente in upokojence pa 3,5 evra.

“V prvem mesecu delovanja nas je skupaj z dnem odprtja obiskalo okoli šest tisoč ljudi, tako da smo z avgustovskim obiskom zelo zadovoljni,” je za Žurnal dejal Miro Eržen, vodja Slovenskega planinskega muzeja.

Obisk švicarskih reševalcev
Z Vikijem Grošljem se dogovarjajo za obisk švicarskih gorskih reševalcev, ki so novembra lani reševali Tomaža Humarja na Himalaji. Tak obisk bi po Erženovih besedah ponudil priložnost za oddolžitev reševalcem s primernim priznanjem in tudi pogovor o ustanovitvi sklada za reševanje.

Za jesen sicer pripravljajo dve občasni razstavi; prvo na temo zgodovine in pomena Alpske konvencije, drugo pa o življenju pod Triglavom, ki bo vezana predvsem na preteklost Dovjega in Mojstrane.

Novi muzej, ki so ga odprli 7. avgusta, na dan povprečno obišče okoli 250 ljudi. “Veseli smo, da smo zbirko zastavili tako, da je z multimedijsko opremo zanimiva za mlade obiskovalce, zavedamo pa se še nekaterih pomanjkljivosti, na katere nas opozarjajo tudi obiskovalci, in jih bomo sčasoma odpravili,” je povedal Eržen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.