Slovenija
33 ogledov

Obiskali že 480 vulkanizerjev

kontrola vulkanizerji Curs
Cariniki so novembra obiskali že 480 vulkanizerjev. S pregledi bodo še nadaljevali.

Carinski mobilni oddelki so po 16. oktobru 2013 v okviru okrepljenega sodelovanja med CURS in DURS v boju proti sivi ekonomiji poostreno nadzirali svečarje, cvetličarje in vrtnarje, v novembru pa se je poostreni nadzor usmeril na vulkanizerje.

Do zdaj so cariniki opravili 1118 pregledov in odkrili 104 kršitve zakonodaje, od tega pri 133 svečarjih, 505 cvetličarjih in vrtnarjih ter 480 vulkanizerjih. Odkrili so 104 kršitve zakonodaje (59 kršitev trošarinske in okoljske zakonodaje, 42 kršitev delovnopravne zakonodaje in 3 kršitve davčnih predpisov). Ugotovitve mobilnih oddelkov bodo nadalje obravnavane v okviru inšpekcijskega nadzora.

Preverjajo račune

V poostrenih pregledih je pozornost namenjena ustrezni registraciji ponudnikov storitev, oddajanju obračunov za davek registriranih zavezancev, plačevanju davkov, izdajanju računov za gotovinski promet ter brisanju evidentiranega prometa s pomočjo računalniških blagajn in s tem izkazovanju napačnih podatkov v obračunih (prenizki prihodki in neobračunan DDV). V primeru hujših kršitev zakonodaje uporabi DURS tudi pooblastila o zasegu listin, predmetov, evidenc in drugih dokumentov ter pooblastilo o prepovedi opravljanja dejavnosti.

Carinske mobilne enote nadaljujejo z aktivnostmi v boju proti sivi ekonomiji. S preventivnimi obiski v gostinskih lokalih opozarjajo na obvezno izdajanje računov ter opravljajo poostrene inšpekcijske preglede in trošarinske kontrole (prodaja cigaret in alkoholnih pijač).

Komentarjev 1
  • Ferluci 14:59 13.november 2013.

    Ja, na dveh avtomobilih so 120-krat zamenjali gume, v skladiščih imajo skoraj 200 raznih sveč, z rožicami imajo okrašene pisarne, so že vsi zakajeni in vinsko omamljeni ... lol.