Slovenija
17 ogledov

Obiski omejeni na eno zdravo osebo

prehlad Žurnal24 main
Zaradi povečanega števila virusnih okužb zlasti pri otrocih so omejili obiske tudi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor.

Zaradi možnosti vnosa okužb so v UKC Maribor omejili obiske na oddelku za perinatologijo in na kliniki za pediatrijo na eno zdravo odraslo osebo. Ukrep začne veljati danes in velja do preklica, so sporočili z UKC Maribor.

Omejitve tudi drugje

Ker se je število primerov prehladnih obolenj zelo povečalo, so se tudi na ginekološko-porodniškem oddelku celjske bolnišnice odločili omejiti obiske. Obiski otročnic in nosečnic so omejeni le na partnerje.

V UKC Ljubljana pa vse obiskovalce prosijo, naj upoštevajo ustaljena pravila glede obiskov. K posameznemu bolniku lahko prideta največ dve zdravi osebi. Le z doslednim upoštevanjem teh priporočil bi se morda lahko izognili prepovedi obiskov, so navedli.

Virusi na pohodu

Število prehladnih okužb, bronhiolitisov in drugih virusnih okužb je v porastu. Za zdaj je stanje primerno letnemu času in hujšega porasta na infekcijski kliniki ne zaznavajo. V zadnjih dveh tednih se je že začela pojavljati tudi gripa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.