Slovenija
42 ogledov

Obiski v UKC Maribor prepovedani

ukc maribor Nino Verdnik
Povečano število okužb dihal in pričakovana epidemija gripe. V UKC Maribor v celoti prepovedali obiske.

Enota za obvladovanje bolnišničnih okužb Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor je zaradi povečanega števila okužb dihal in pričakovane epidemije gripe prepovedala obiske za celotni UKC. Ukrep so sprejeli danes, v veljavi pa ostaja do preklica, so sporočili iz UKC.

Omejitev v Slovenj Gradcu

Obiske so omejili tudi v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Omejitev obiskov v slovenjegraški bolnišnici prav tako velja od danes do preklica. Kot so pojasnili v bolnišnici, bolnikov ne smejo obiskati otroci in prehlajeni odrasli ljudje. Na oddelku za pediatrijo pa sta lahko ob bolnem otroku le starša, ki se izmenjujeta.

Razlog za omejitev obiskov v slovenjgraški bolnišnici je povečano število virusnih okužb dihal in črevesnih obolenj.

Omejitev tudi v UKC Ljubljana


Obiske so omejili tudi v UKC Ljubljana. "Če ste prehlajeni ali imate kakršnekoli znake respiratorne okužbe (kašljanje, kihanje, izcedek iz nosu …), vas ponovno prosimo, da bolnikov ne obiskujte," so sporočili. Odrasle paciente lahko tako med 15. in 17. uro obiščeta od ena do dve zdravi osebi, otroke pa lahko obiskujejo le starši ali skrbniki.

"Vsem obiskovalcem svetujemo še, da na obisku pri bolniku v UKC Ljubljana redno skrbijo za higieno rok," so še zapisali. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.